Antena 3 CNN Externe Avionul care îl transportă pe Julian Assange a decolat din Bangkok. Fondatorul Wikileaks trebuie să ajungă pe o insulă din Oceanul Pacific, conform înțelegerii încheiate cu SUA

Avionul care îl transportă pe Julian Assange a decolat din Bangkok. Fondatorul Wikileaks trebuie să ajungă pe o insulă din Oceanul Pacific, conform înțelegerii încheiate cu SUA

julian assange eliberat
Julian Assange, pe aeroport, după ce a fost eliberat. Sursa Foto: Hepta/ Abaca Press
de Mia Lungu    |    25 Iun 2024   •   19:49

Avionul care îl transportă pe fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a decolat marţi, la ora 21:25 (14:25 GMT), de la Bangkok, unde a făcut o escală pentru realimentare, cu destinaţia insula Saipan, transmite AFP.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Julian Assange urmează să apară miercuri, la ora 09:00 (23:00 GMT marţi) în faţa unui tribunal federal din insula Saipan, care face parte din Comunitatea Insulelor Mariane de Nord, un teritoriu american din Oceanul Pacific.

El urmează să plece liber în Australia după ce a negociat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu sistemul de justiţie american, care a cerut extrădarea lui.

Urmărit penal pentru expunerea a sute de mii de documente confidenţiale, australianul în vârstă de 52 de ani a părăsit luni dimineaţa Belmarsh, o închisoare de înaltă securitate unde a fost încarcerat timp de cinci ani.

Assange a fost eliberat de justiţia britanică pe aeroportul Stansted din Londra, de unde s-a îmbarcat într-un avion şi a părăsit Marea Britanie. 

×
Subiecte în articol: Julian Assange
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Trump îl numește pe Biden „o grămadă bătrână de rahat împrăștiat”
x close