Antena 3 CNN Externe Avion de mici dimensiuni, prăbuşit în Bulgaria. Survola zona exploziilor produse la un depozit privat de muniţie

Avion de mici dimensiuni, prăbuşit în Bulgaria. Survola zona exploziilor produse la un depozit privat de muniţie

Avion de mici dimensiuni, prăbuşit în Bulgaria. Survola zona exploziilor produse la un depozit privat de muniţie
Foto: Mediafax
06 Iun 2012   •   15:29

Un avion de mici dimensiuni care survola zona în care s-au produs marţi mai multe explozii la un depozit de muniţie s-a prăbuşit din cauza vântului puternic, a declarat ministrul Apărării, Aniu Anghelov, relatează site-ul Novinite.com.
   
Vehicule blindate caută aparatul de filmat al aeronavei, a precizat Anghelov.
   
Marţi mai multe explozii s-au produs la un depozit privat de muniţie, în apropiere de Petolacikata, lângă Sliven, provocând rănirea a cel puţin nouă persoane, dintre care două grav, în timp ce trei angajaţi ai depozitului aparţinând unei companii din Sofia, sunt în continuare dispăruţi. Aceştia sunt căutaţi cu ajutorul a două vehicule de tip Plasan Sand Cat.
   
Ultima explozie s-a auzit în zonă în jurul prânzului.
   
Anghelov a confirmat că în zonă a fost găsit un telefon mobil, ceea ce presupune că au fost încălcate regulile privind securitatea.
   
Miercuri dimineaţa, adjunctul lui Anghelov, Valentin Radev, a declarat că la originea exploziilor ar fi putut fi cel mai probabil o eroare umană.
   
Potrivit ministrului Apărării, energia eliberată de prima explozie echivalează cu zece tone de trinitrotoluen (TNT). El a dat totodată asigurări că populaţia din împrejurimi nu este în pericol.
   

×
Subiecte în articol: explozii Bulgaria
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close