Antena 3 CNN Externe Aviația militară din Israel și-a lovit propriii soldați în Gaza. Un ofițer a murit, mai mulți militari au fost răniți

Aviația militară din Israel și-a lovit propriii soldați în Gaza. Un ofițer a murit, mai mulți militari au fost răniți

F-15 Khan Younis
Aparat de vânătoare F-15 (stânga) și distrugeri provocate de război în orașul Khan Younis din Gaza (dreapta). Surse foto: Getty Images / hepta / Abaca Press
de A.I.    |    20 Aug 2024   •   12:00

Un militar israelian a fost ucis și alți au fost răniți de o rachetă lansată dintr-un avion de luptă al statului evreu, care a lovit o clădire din Gaza, relatează Times of Israel.

Incidentul a avut loc luni dimineață și a fost confirmat de armată.

Potrivit IDF, militarul ucis este locotenentul Shahar Ben Nun, 21 de ani, din Petah Tikva, comandant de grupă în unitatea de recunoaștere Brigăzii de parașutiști.

Alți trei soldați suferit răni de gravitate medie, potrivit sursei citate.

Potrivit anchetei inițiale a IDF, luni, în jurul orei 6:30, avioane de vânătoare F-15 ale forțelor aeriene israeliene au lovit două ținte în zona Khan Younis.

Una dintre rachete și-a atins ținta. A doua rachetă, din cauza unei probleme tehnice, nu a zburat în direcția programată și a deviat spre o clădire cu mai multe etaje în care se aflau parașutiștii israelieni.

Clădirea lovită se află la circa 300 de metri de ținta inițială.

Armata israeliană spune că "incidentul excepțional" a fost provocat de o problemă tehnică

Racheta a lovit un apartament la unul dintre etajele superioare ale clădirii. Soldații dintr-o cameră alăturată au fost răniți după ce o parte a clădirii s-a prăbușit peste ei.

Defecțiunea a fost una tehnică, nefiind cauzată de o eroare umană, susține IDF.

Armata israeliană apreciază că incidentul a fost unul excepțional și menționează că nu a mai văzut până acum o astfel de defecțiune.

Zeci de mii de muniții au fost lansate de avioanele de luptă în timpul celor zece luni de război în Gaza, fără să aibă loc incidente comparabile, potrivit IDF.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close