Antena 3 CNN Externe Autorul masacrului din Texas a strigat "Allah este mare!" când a deschis focul (VIDEO)

Autorul masacrului din Texas a strigat "Allah este mare!" când a deschis focul (VIDEO)

Autorul masacrului din Texas a strigat "Allah este mare!" când a deschis focul (VIDEO)
06 Noi 2009   •   20:01

Autorul atacului de la Fort Hood a strigat "Allah este mare!" când a deschis focul asupra colegilor săi de la baza militară din Texas. Anchetatorii încearcă acum să afle ce l-a determinat pe medic să ucidă 13 persoane şi să rănească alte 30. Criminalul, maiorul american de origine iordaniană, era ofiţer în armata americană.

Potrivit martorilor, Nadil Malik Hasan, atacatorul din baza militară texană a strigat "Allah Akbar!", adică "Allah este mare!", în timp ce trăgea în militarii americani. Autorităţile încearcă să afle ce l-a determinat pe psihiatru să deschidă focul şi cum a reuşit să scape de evaluările psihilogice stricte la care sunt supuse toate cadrele militare.

O echipă SWAT şi agenţi FBI au percheziţionat apartamentul lui Hasan din oraşul Killeen. Anchetatorii au descoperit chiar şi o înregistratre video a criminatului, la doar câteva ore înaintea incidentului armat de la baza militară.

Atacatorul se află acum, rănit, la spital şi va fi interogat imediat după ce se va simţi mai bine.

Absolvent al Universităţii Virginia Tech, medicul psihiatru, în vârstă de 39 de ani, era nemulţumit de faptul că urma să fie trimis în Irak. Nu se ştie însă dacă acesta a fost şi motivul care l-a determinat să ucidă 13 oameni - 12 militari şi un angajat civil şi să rănească alţi 30 de militari. De altfel, psihiatrul încercase de mai multe ori, fără succes, să se retragă din Armata SUA. Imediat după atac, trei militari consideraţi a fi implicaţi în atac au fost reţinuţi, dar eliberaţi la câteva ore după aceea.

Preşedintele american Barack Obama a calificat atacul drept unul tragic şi de o violenţă terifiantă. Liderul de la Casa Albă a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

Baza militară Fort Hood este cea mai mare a armatei americane, găzduind peste 40 de mii de cadre militare.




Antena 3


×
Subiecte în articol: atentat atac armat Texas
Cele mai noi știri
Parteneri
x close