Antena 3 CNN Externe Autorul atentatelor din Norvegia şi-a procurat materialele necesare de pe eBay

Autorul atentatelor din Norvegia şi-a procurat materialele necesare de pe eBay

Autorul atentatelor din Norvegia şi-a procurat materialele necesare de pe eBay
Foto: EPA/ INTACT Images
01 Aug 2011   •   12:50

Criminalul din Norvegia, responsabil pentru atacurile din Oslo şi Utoya, şi-a cumpărat uneltele şi substanţele chimice necesare de pe eBay, informează CNN.

Anders Behring Breivik a achiziţionat de pe site-ul eBay pulbere de sulf, ingredient necesar pentru fabricarea bombei care a explodat în Oslo. Criminalul şi-a mai procurat şi o menghină, o mască de gaze şi un costum de protecţie.

"Ebay nu este cel mai bun loc în care să cauţi, având în vedere că prin intermediul lui găseşti mai mult echipament de protecţie pentru civili. Dar din când în când, vânzători mai neexperimentaţi mai fac greşeli şi trec şi echipament militar de grad înalt şi câteodată eBay-ul nu reuşeşte să oprească licitaţia la timp, fapt ce îţi permite să te năpusteşti şi să-l achiziţionezi printr-o licitaţie câştigătoare", scria Breivik în manifestul său, adăugând că "eBay-ul este prietenul tău".

Norvegianul a recunoscut că este autorul crimelor din Oslo şi Utoya, dar a pledat ca "nevinovat" la tribunal. Autorităţile au finalizat identificarea tuturor persoanelor decedate în urma atentatelor, bilanţul final fiind de 77 de morţi, cu vârstele cuprinse între 14 şi 61 de ani.


×
Subiecte în articol: atentat oslo Anders Behring Breivik eBay
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close