Antena 3 CNN Externe Autoritățile ruse nu îi permit președintelui Senatului polonez să participe la funeraliile lui Boris Nemțov

Autoritățile ruse nu îi permit președintelui Senatului polonez să participe la funeraliile lui Boris Nemțov

polonia.jpg
02 Mar 2015   •   19:43

Președintele Senatului polonez, Bogdan Borusewicz, a anunțat luni că nu va putea participa la funeraliile opozantului rus Boris Nemțov, întrucât autoritățile de la Moscova i-au refuzat viza de intrare, transmite AFP, citată de AGERPRES.

''Am dorit să-i aduc un omagiu lui Boris Nemov, tuturor ruşilor care gândesc ca el. Însă tocmai am aflat că autorităţile ruse nu mă vor lăsa să asist la funeraliile de la Moscova'', a declarat Borusewicz. ''Aştept din partea autorităţilor ruse şi a ambasadorului rus explicaţii cu privire la motivul acestei decizii luate împotriva preşedintelui Senatului Poloniei'', a adăugat el.

Potrivit directorului Institutului polonez pentru Afaceri Internaţionale, Marcin Zaborowski, autorităţile ruse au refuzat să acorde viza atât preşedintelui Senatului, cât şi întregii delegaţii care urma să-l însoţească.

Conform purtătorului de cuvânt al MAE polonez, ambasadorul Rusiei la Varşovia a reacţionat deja, afirmând pe contul său de Twitter că refuzul acordării vizei este un răspuns în urma sancţiunilor europene.

Boris Nemţov, un aprig opozant al președintelui Vladimir Putin, a fost asasinat vineri noaptea cu focuri de armă în apropierea Kremlinului, după ce cu câteva ore înainte lansase la o emisiune radiofonică un apel populaţiei să participe la un marş împotriva liderului de la Kremlin şi a implicării Rusiei în conflictul armat din Ucraina.

×
Subiecte în articol: Boris Nemtov
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close