Antena 3 CNN Externe Autorităţile ruse au plasat-o într-un regim de izolare pe membra Pussy Riot

Autorităţile ruse au plasat-o într-un regim de izolare pe membra Pussy Riot

Autorităţile ruse au plasat-o într-un regim de izolare pe membra Pussy Riot
Foto: agerpres.ro
25 Sep 2013   •   15:18

Administraţia Penitenciarelor din Federaţia Rusă a anunţat că au plasat-o într-o celulă de izolare pe Nadejda Tolokonikova, una dintre tinerele închise din grupul Pussy Riot, care a început o grevă a foamei şi s-a plâns că a fost ameninţată cu moartea, transmite AFP, preluată de agerpres.ro.

"Tolokonikova a fost plasată în ceea ce denumim un loc sigur din această unitate. Nu este vorba despre o celulă disciplinară", a precizat un purtător de cuvânt al acestei instituţii, pentru Interfax.
"Ea se află într-o celulă izolată de 7 metri pătraţi, în condiţii confortabile: cu un pat, un frigider şi un grup sanitar", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Nadejda Tolokonikova, de 23 de ani, care execută o pedeapsă de doi ani într-o unitate penitenciară din Mordovia (600 de kilometri la est de Moscova), a anunţat luni, prin vocea avocatului său,  că a început o grevă a foamei, susţinând că a fost ameninţată cu moartea după ce a denunţat condiţiile inumane de detenţie din locul în care este încarcerată.

Şeful unei comisii regionale, însărcinată cu monitorizarea sectorului penitenciar, Ghennadi Morozov, declarase anterior pentru RIA Novosti că Nadejda Tolokonikova a fost plasată într-o celulă disciplinară.
Avocatul tinerei femei, Irina Hrunova, a confirmat pentru agenţia de informaţii juridice RAPSI că Tolokonikova "a fost plasată într-un loc sigur".
"Ea nu mi-a spus nimic despre o celulă disciplinară", a adăugat ea.

Luni, într-o scrisoare transmisă presei de către avocatul său, tânăra denunţase condiţiile din lagărul de muncă silnică pentru femei nr. 14 din Mordovia, amintind într-un fel de fostele gulag-uri sovietice.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close