Antena 3 CNN Externe Autoritățile locale au retras planul de a amenda persoanele care urinează în mare, pe una din cele mai vizitate insule din Spania

Autoritățile locale au retras planul de a amenda persoanele care urinează în mare, pe una din cele mai vizitate insule din Spania

plaja marbella spania
Plaja din Marbella, Spania. Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    04 Iul 2024   •   14:38

Consiliul municipal din Marbella a clarificat zvonurile conform cărora orice persoană surprinsă făcându-și nevoile în apele calde ale uneia dintre cele mai cunoscute destinații de pe Costa del Sol ar putea primi în curând o amendă de până la 750 €, potrivit The Guardian.

La sfârșitul lunii mai, consiliul a aprobat o serie de inițiative menite să îmbunătățească calitatea plajelor celebre ale orașului. Deși propunerile includ, de asemenea, sancțiuni pentru infracțiuni antisociale, cum ar fi muzica la volum ridicat sau jocurile cu mingea enervante, cea mai vizibilă măsură a fost amenda pentru cei care efectuează "evacuări fiziologice (scaune și urinare) în mare sau pe plajă".

De asemenea, există vești proaste pentru recidiviști: oricine este prin de mai multe ori în decurs de un an riscă o amendă de până la 1.500 de euro.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al consiliului municipal a clarificat ulterior propunerile, spunând că acestea nu se vor aplica apelor deschise.

"Regulamentul nu impune o sancțiune pentru a urinat în mare", au declarat aceștia într-un e-mail pentru The Guardian. "Ea nu va fi aplicabilă. Regulamentul reglementează posibilele infracțiuni antisociale pe plajă, la fel cum orice astfel de acte sunt reglementate în orice spațiu public, cum ar fi pe străzile orașului."

Întrebat despre formularea regulamentului, purtătorul de cuvânt a declarat că acesta se referă la faptul că oamenii pot urina în mare de pe țărm sau de pe diguri.

Marbella nu este primul oraș spaniol care recurge la astfel de măsuri. În 2004, Málaga a introdus o amendă de 300 de euro pentru "evacuarea fiziologică pe plajă sau în mare", în timp ce o sancțiune similară, de 750 de euro, a intrat în vigoare în urmă cu doi ani în orașul Vigo din Galicia.

Măsura a stârnit confuzie și amuzament atât în Spania, cât și în Portugalia vecină.

"Dacă mergeți acolo pentru vacanța de vară, aveți grijă unde urinați", avertiza presa portugheză la acea vreme. "Urinatul în mare sau pe plajă se va solda cu o amendă".

×
Subiecte în articol: marbella insule Spania mare amenda
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Fosta învățătoare din Zărnești, dispărută de 9 zile, a fost găsită moartă
x close