Antena 3 CNN Externe Autorităţile din Turcia încearcă să calmeze protestatarii. Vicepremierul turc le-a prezentat scuze răniţilor

Autorităţile din Turcia încearcă să calmeze protestatarii. Vicepremierul turc le-a prezentat scuze răniţilor

Autorităţile din Turcia încearcă să calmeze protestatarii. Vicepremierul turc le-a prezentat scuze răniţilor
Foto: EPA/ Intact Images
04 Iun 2013   •   13:43
Vicepremierul turc Bülent Arinç le-a prezentat marţi scuze protestatarilor răniţi în cadrul mişcării de contestare a Guvernului, informează AFP.

"Îmi prezint scuzele tuturor celor care au fost victimele violenţelor pentru că sunt sensibili la apărarea mediului", a declarat Arinç, care este şi purtătorul de cuvânt al Guvernului turc.
 
Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la încheierea unei întrevederi cu preşedintele Abdullah Gül.

Tot astăzi, Guvernul de la Ankara le-a cerut turcilor să înceteze manifestaţiile. "Sunt convins că cetăţenii noştri, responsabili, îşi vor înceta astăzi protestele", "este ceea ce aşteptăm de la ei", a declarat vicepremierul.

Confruntările din primele trei zile de proteste s-au soldat cu peste o mie de răniţi la Istanbul şi 700 la Ankara, potrivit ONG-urilor şi surselor medicale. Guvernul susţine, însă, că aceste cifre sunt exagerate.


 

×
Subiecte în articol: turcia proteste turcia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close