Antena 3 CNN Externe Autorităţile din New York plătesc oamenii străzii să plece din oraş

Autorităţile din New York plătesc oamenii străzii să plece din oraş

Autorităţile din New York plătesc oamenii străzii să plece din oraş
30 Iul 2009   •   15:47

New York are o adevărată tradiţie a atragerii oamenilor săraci sau fără adăpost. Cu toate acestea, se pare că primăria s-a săturat de aceştia şi vrea să scape de ei.
Un plan de a trimite sute de oameni ai străzii din oraş a ajutat la relocarea a peste 550 de familii din 2007. Conform planului, iniţiat de primarul New York-ului Mike Bloomberg, oraşul plăteşte pentru biletele de avion sau autobuz, sau benzina, pentru destinaţii care variază de la SUA continentală la locaţii mai exotice precum Africa de Sud sau Puerto Rico.

Schema doreşte a duce la economisirea costurilor pentru cazarea familiilor în adăposturi. Oricum aceasta funcţionează doar dacă se poate demonstra că au rude cu care să stea în altă parte care să aibă grijă de cei ?deportaţi?.

Nivelul de ajutor pentru plecare variază: un cuplu din Michigan a primit 400 de dolari în bonuri de benzină pentru a se întoarce acasă după ce nu a putut găsi de muncă New York . O altă familie însă a primit bilete de avion spre Paris şi apoi bilete de tren spre oraşul Granville.
Deşi transportul acestora poate costa mii de dolari, oficialii susţin că este mai ieftin decât cazarea familiilor în adăposturi, ce ajunge la un cost de circa 36.000 dolari pe an.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Michael Bloomberg
Cele mai noi știri
Parteneri
x close