Antena 3 CNN Externe Autorităţile chineze anulează schimburile militare cu SUA

Autorităţile chineze anulează schimburile militare cu SUA

Autorităţile chineze anulează schimburile militare cu SUA
07 Oct 2008   •   12:41

China a anulat schimburile militare şi diplomatice cu SUA pentru a protesta faţă de vânzările de armament în valoare de 6,5 miliarde de dolari către Taiwan. Autorităţile chineze consideră Taiwanul teritoriu propriu şi se opune susţinerii militare oferite de Statele Unite. Au fost anulate mai multe vizite oficiale care ar fi trebuit să aibă loc în luna noiembrie. Vânzările de armament includ rachete de interceptare şi elicoptere de atac Apache.
Potrivit BBC News, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Stuart Upton, a declarat:" Reacţia chineză este nepotrivită şi are drept consecinţă ocazii ratate." Autorităţile chineze au anulat sau amânat câteva întâlniri importante la nivel înalt şi schimburi pentru ajutorul umanitar sau catastrofe naturale programate pentru sfărşitul lui noiembrie.
Sâmbătă, ministrul de externe chinez a spus:"Poporul şi guvernul chinez se opun cu înverşunare acţiunilor guvernului american, care afectează interesele chinezilor şi relaţia dintre China şi SUA."
În urmă cu câteva zile, Congresul Statelor Unite a făcut un anunţ cu privire la posibila vânzare de arme Taiwanului, care ar include rachete anti-tanc de nouă generaţie, elicoptere de atac Apache şi rachete împotriva navelor de război.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA Taiwan
Cele mai noi știri
Parteneri
x close