Antena 3 CNN Externe Autorităţile britanice au pierdut datele personale a 25 milioane de cetăţeni

Autorităţile britanice au pierdut datele personale a 25 milioane de cetăţeni

Autorităţile britanice au pierdut datele personale a 25 milioane de cetăţeni
21 Noi 2007   •   11:17

Ministerul britanic de finanţe a făcut o gafă de proporţii. Datele personale a peste 25 de milioane de britanici, stocate pe compact discuri, s-au pierdut fără urmă. Documentele în format electronic s-au rătăcit chiar în timpul transferului dintre două departamente guvernamentale. Autorităţile se tem că informaţiile pot fi folosite în fraude bancare. Serviciile fiscale au trimis în urmă cu trei săptămâni două compact discuri unui organism oficial de control.

Transferul s-a făcut prin intermediul unei firme de curierat rapid, iar documentele nu au ajuns la destinaţie. Informaţiile în format electronic sunt confidenţiale, includ numele, adresele şi coordonate bancare a peste 25 de milioane de britanici.

Este vorba despre cele peste 7 milioane de familii care au solicitat ajutor social pentru copii. Înregistrările includ numele beneficiarilor şi copiilor lor, adresele şi datele de naştere. Se mai află şi numărul documentului de ajutor social pentru copil, numărul de asigurare naţională, şi foarte important, detalii despre conturile bancare.

Presa din Regat a criticat aspru minsterul de finanţe, deşi autorităţile au dat asigurări că nu există dovezi că informaţiile au ajuns pe mâna infractorilor.

Un incident asemănător s-a întâmplat şi în Statele Unite anul trecut. Departamentul american pentru Veterani a rătăcit în 2006 datele a peste 26 de milioane de foşti membri ai forţelor armate americane.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close