Antena 3 CNN Externe Austria. Măsuri de securitate fără precedent pentru vizita Papei

Austria. Măsuri de securitate fără precedent pentru vizita Papei

Austria. Măsuri de securitate fără precedent pentru vizita Papei
06 Sep 2007   •   21:19

Măsuri de securitate fără precedent în Austria, unde Papa Benedict al XVI-lea începe vineri o vizită de trei zile. Peste 3.500 de poliţişti şi soldaţi au fost deja mobilizaţi pe străzile Vienei, pentru a preveni orice incident. În cadrul vizitei sale, Suveranul Pontif va aduce un omagiu victimelor Holocaustului, la memorialul Judenplatz, din capitală.

Potrivit autorităţilor austriece, nu există informaţii referitoare la un potenţial atac asupra Suveranului Pontif. Patrule de poliţie şi echipe de genişti au verificat însă străzi şi clădiri din Viena, pentru a se asigura că nu există niciun pericol. Aproximativ 150 de membri ai unei unităţi de elită din cadrul poliţiei vor asigura paza personală a înaltului oaspete.

50 de elicoptere de atac şi avioane de intercepţie sunt pregătite, în eventualitatea unui incident. Papa va ţine un discurs în faţa autorităţilor austriece şi diplomaţilor din cadrul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică. Ulterior, Suveranul Pontif va fi transportat cu un elicopter Blackhawk din Viena în Mariazell.

Este cea de-a şaptea vizită într-o ţară străină pe care Benedict al XVI-lea o efectuează, în cei doi ani de pontificat. Vizita Papei are loc în contextul în care numeroşi austrieci au întors spatele Bisericii, în urma scandalurilor sexuale în care au fost implicaţi numeroşi preoţi.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close