Antena 3 CNN Externe Australia, lovită de ciclonul Ului. De la secetă la inundaţii în câteva ore (VIDEO)

Australia, lovită de ciclonul Ului. De la secetă la inundaţii în câteva ore (VIDEO)

Australia, lovită de ciclonul Ului. De la secetă la inundaţii în câteva ore (VIDEO)
21 Mar 2010   •   11:11

Peste 60.000 de gospodării au rămas fără curent electric în estul Australiei, după trecerea unui ciclon care a adus rafale de vânt de peste 200 de kilometri pe oră. Până în prezent nu s-au înregistrat victime, iar ciclonul a slăbit până la nivelul unei furtuni tropicale, pe măsură ce s-a deplasat deasupra uscatului.

Câteva orăşele şi insule de pe coasta provinciei Queensland au fost lovite în plin de ciclonul Ului, aflat la nivelul maxim al forţei sale. Ploi abundente s-au revărsat asupra caselor, iar vântul a fost atât de puternic încât a smuls acoperişuri şi instalaţii de aer condiţionat.

Zeci de mii de locuinţe au rămas fără energie electrică, iar situaţia nu va fi restabilită prea curând. Autorităţile sunt îngrijorate mai ales de copacii doborâţi de vânt, care s-au prăbuşit peste case. Furtuna a aruncat pe mal chiar şi câteva ambarcaţiuni, dar pagubele nu sunt foarte însemnate. Unul din aeroporturile regiunii este închis, iar celălalt a fost redeschis pentru a permite transportul ajutoarelor, deşi, în opinia primarului din localitate, arată "ca o zonă calamitată".

Ploile torenţiale care au precedat ciclonul au provocat inundaţii şi în provincia vecină, New South Wales. Râuri şi lacuri secate aproape tot anul s-au revărsat pe neaşteptate, iar multe ferme sunt practic izolate. Proprietarii nu se mai pot deplasa decât cu bărcile.

Fermierii preferă, totuşi, inundaţia secetei care a devastat, în ultimii ani, mai multe regiuni australiene.



Antena 3


×
Subiecte în articol: gospodarii Australia ciclon furtuna inundatii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close