Antena 3 CNN Externe Australia, lovită de cele mai grave inundaţii din ultimii 30 de ani (VIDEO)

Australia, lovită de cele mai grave inundaţii din ultimii 30 de ani (VIDEO)

Australia, lovită de cele mai grave inundaţii din ultimii 30 de ani (VIDEO)
03 Ian 2010   •   20:41


Inundaţiile fac ravagii în Australia. Sute de oameni au fost evacuaţi din calea apelor în sudul ţării. Autorităţile spun că inundaţiile sunt cele mai grave din ultimii 30 de ani.

Autorităţile au decretat stare de dezastru natural în două regiuni din statul australian New South Wales. Sute de oameni au fost sfătuiţi să îşi părăsească casele pentru a nu fi luaţi de ape.

Ploile abundente au fost primite iniţial cu bucurie de fermierii care se confruntau cu una dintre cele mai grave secete din ultimul timp. Situaţia s-a agravat însă în ultimele zile, iar fermierii s-au văzut nevoiţi să îşi pună recoltele la adăpost.

În mai multe regiuni din statul australian, sute de case au fost lăsate fără curent electric. Autorităţile spun că inundaţiile sunt cele mai grave din ultimii 30 de ani.

Situaţia va continua să se agraveze. Meteorlogii au emis avertizări de inundaţii pentru 10 râuri din nordul statului. Alte râuri au depăşit cu mult cota de inundaţii, iar meteorlogii spun că nivelul apei nu va scădea nici în zilele următoare.




Antena 3



×
Subiecte în articol: inundatii Australia
Cele mai noi știri
Parteneri
x close