Antena 3 CNN Externe Au plecat din ţările lor pentru o viaţă mai bună, dar au devenit sclavi. Timp de zece ani, au fost bătuţi şi umiliţi

Au plecat din ţările lor pentru o viaţă mai bună, dar au devenit sclavi. Timp de zece ani, au fost bătuţi şi umiliţi

Au plecat din ţările lor pentru o viaţă mai bună, dar au devenit sclavi. Timp de zece ani, au fost bătuţi şi umiliţi
Foto: eco-age.com
02 Noi 2012   •   07:48

Au plecat în Rusia cu gândul la o viaţă mai bună, dar au devenit sclavi. Zeci de oameni au fost captivi vreme de un deceniu într-un subsol din Moscova. A fost mai rău decât într-o închisoare. Au fost obligaţi să muncească până la epuizare şi au îndurat bătăi crunte. Acum coşmarul lor a luat sfârşit. Au fost salvaţi de un grup de activişti.

Zeci de persoane care împărţeau un subsol murdar din Moscova au fost salvate de reprezentanţii unui ONG. Le-au povestit salvatorilor prin tot ce au trecut.

"Mă băteau în mod constant. Mă pălmuiau, mă băteau cu bastoanele. La un moment dat, m-au bătut timp de trei zile. Aveam o umflătură aici, aveam vânătăi peste tot, faţa mea era plină de vânătăi şi nu am putut munci pentru trei luni", a declarat o femeie.

"Stăpânii" o obligau să muncească şi nu îi dădeau niciun ban. Prin ce a trecut ea, mai trec sute de mii de imigranţi în Rusia.

În urmă cu şase ani, un studiu asupra traficului uman, realizat la solicitarea Naţiunilor Unite, a arătat că sunt în jur de jumătate de milion până la un milion de oameni în Rusia, care practic trăiesc ca nişte sclavi. Nu este vorba că au salarii mici şi concedii scurte, ci oamenii sunt ţinuţi ostatici şi obligaţi să muncească fără a fi plătiţi.

Potrivit unei estimări, doar în Moscova, se află, la acest moment, între 50 şi o sută de mii oameni.


×
Subiecte în articol: sclavie ONG Drepturile omului
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close