Antena 3 CNN Externe "Au minţit când au spus că este în stare vegetativă". Un nepot al lui Mandela va depune plângere împotriva membrilor familiei

"Au minţit când au spus că este în stare vegetativă". Un nepot al lui Mandela va depune plângere împotriva membrilor familiei

"Au minţit când au spus că este în stare vegetativă". Un nepot al lui Mandela va depune plângere împotriva membrilor familiei
Foto: Intact Images/EPA
de S.T.    |    07 Iul 2013   •   17:50

Cel mai mare dintre nepoţii lui Nelson Mandela va depune plângere împotriva membrilor familiei care, potrivit lui, au minţit atunci când au afirmat că fostul preşedinte sud-african este "în stare vegetativă", a anunţat sâmbătă avocatul său, potrivit AFP.
   
"Am primit instrucţiuni să depunem plângere", a declarat Gary Jansen, avocatul lui Mandla Mandela, citat de agenţia de presă SAPA.
   
Plângerea vizează membrii familiei care l-au atacat pe Mandla în justiţie în urmă cu aproximativ zece zile, într-un caz privind mormintele familiale.
   
"Ei au depus un recurs în urgenţă la tribunal şi au predat unele documente, în special privind sănătatea preşedintelui, care nu erau adevărate", a declarat Jansen.

Nelson Mandela, "optimist" în faţa morţii într-o înregistrare video din 1998: "Mi-am trăit viaţa"


   
Şaisprezece membri ai familiei au sesizat la 27 iunie justiţia pentru a obţine readucerea rămăşiţelor a trei copii ai lui Nelson Mandela - mutate în 2011 de Mandla - în satul Qunu, unde vrea să fie înmormântat laureatul premiului Nobel pentru Pace.
   
Pentru a justifica urgenţa cererii lor, reclamanţii au afirmat că ilustrul lor bunic se află într-o "stare vegetativă permanentă" şi că, la sfatul medicilor, familia intenţionează să îl debranşeze de la aparatele care îl menţin în viaţă.
   
Tribunalul le-a dat dreptate. Rămăşiţele celor trei au fost readuse la Qunu joi.

Nelson Mandela este supus dializei şi răspunde la stimuli

   
Mandla Mandela, care şi-a manifestat deja nemulţumirea, joi, într-o conferinţă de presă, a calificat, sâmbătă, decizia tribunalului drept o "parodie de justiţie".
   
"Dacă se confirmă că starea de sănătate a lui Madiba a fost folosită pentru a înşela justiţia, atunci aceasta va fi o zi tristă pentru noi toţi", a adăugat el într-un comunicat.
   


×
Subiecte în articol: plangere
Cele mai noi știri
Parteneri
x close