Antena 3 CNN Externe Au început evacuările din Osetia de Sud, după ce zona a fost ţinta atacurilor georgiene

Au început evacuările din Osetia de Sud, după ce zona a fost ţinta atacurilor georgiene

Au început evacuările din Osetia de Sud, după ce zona a fost ţinta atacurilor georgiene
04 Aug 2008   •   09:19

Autorităţile separatiste din Osetia de Sud au început evacuarea în Rusia a femeilor şi copiilor, după câteva zile în care centrul administrativ al regiunii a fost ţinta tirurilor din Georgia. Responsabilii din Osetia de Sud spun că trupele georgiene au provocat schimburile de focuri, în care au murit cel puţin şase oameni.

Tensiunile dintre Georgia şi regiunea separatistă au ajuns într-un punct critic. Sute de femei şi copii fug din Osetia de Sud şi caută adăpost la vecinii ruşi, în Osetia de Nord.

De câteva zile, schimburile de focuri nu contenesc în centrul administrativ al Osetiei de Sud, iar autorităţile separatiste acuză Georgia. Tirurile au fost trase din satele de la graniţă. Rusia avertizează că există riscul producerii unui conflict militar de anvergură, deşi în regiune se află şi trupe ruseşti de menţinere a păcii.

Escaladarea conflictelor de pe teritoriul Georgiei are loc pe fondul deteriorării relaţiilor dintre guvernul de la Tbilisi şi autorităţile ruse. Apropierea Georgiei de NATO a nemulţumit Moscova, care şi-a consolidat relaţiile cu cele doua republici autoproclamate Osetia de Sud şi Abhazia. Ambele s-au separat de Georgia la începutul anilor '90, în urma unor războaie civile.

Sursă foto: Wikipedia

Antena3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close