Antena 3 CNN Externe Au început alegerile prezidenţiale în Egipt. S-au format cozi înainte de deschiderea secţiilor de votare

Au început alegerile prezidenţiale în Egipt. S-au format cozi înainte de deschiderea secţiilor de votare

Au început alegerile prezidenţiale în Egipt. S-au format cozi înainte de deschiderea secţiilor de votare
Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    23 Mai 2012   •   10:19

Primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Egipt a început în această dimineaţă, când secţiile de vot s-au deschis la ora 8.00 (9.00, ora României).

Principalii pretendenţi la preşedinţia Egiptului sunt candidatul mişcării Fraţii Musulmani - Mohammed Morsi, islamistul independent Abdel Moneim Aboul Foutouh, ultimul premier al lui Hosni Mubarak - Ahmad Shafiq, fostul ministru de Externe şi fost lider al Ligii Arabe Amr Moussa şi naţionalistul arab Hamdeen Sabbahi.

Primul tur al acestui scrutin se derulează miercuri şi joi. Un al doilea tur este prevăzut pentru 16 şi 17 iunie, în cazul în care nici unul dintre cei 12 candidaţi nu obţine majoritatea absolută în primul tur.

De dimineaţă, alegătorii au format deja cozi la mai multe secţii de vot din Cairo, înainte de deschiderea acestora. Secţiile se vor închide la ora 20.00 (21.00, ora României), potrivit AFP.

Acesta este primul scrutin prezidenţial care are loc în Egipt, de la înlăturarea lui Hosni Mubarak de la putere, în urmă cu 15 luni.

Consilul Suprem al Forţelor Armate (CSFA), aflat la putere de la înlăturarea lui Mubarak în februarie 2011, a îndemnat cetăţenii să vină masiv la urne, dând asigurări că nu vor fi tolerate fraude.




×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close