Pământul nu încetează să ne uimească. Deşi omul şi-a pus amprenta asupra Terrei, iar multe lucruri au fost distruse din cauza poluării, există locuri perfecte pe suprafaţa Pământului, pe care oamenii de ştiinţă vor să le protejeze cât se poate de intervenţia distructivă a oamenilor.
Recent, Parcul Naţional al Mării de Corali din Noua Caledonie a fost numit cel mai mare parc marin din lume. "Este o comoară uriaşă pentru omenire", au spus cercetătorii marini.
Parcul Marin se întinde pe o suprafaţă de două ori mai mare decât statul american Texas sau de trei ori mai mare decât Germania.
Parcul Naţional este cea mai întinsă zonă protejata – atât pe mare, cât şi pe uscat, cu o dimensiune de 1.300.000 km pătraţi.
Aflat la 3.000 de km est de Australia, Noua Caledonie, teritoriul aflat sub jurisdictie franceza, este locul in care se gaseste si Marea Laguna, cea mai mare din lume si care face parte din patrimoniul UNESCO. De asemenea, in zona se gaseste al doilea cel mai mare recif de corali din lume, dupa cel din Australia.