Antena 3 CNN Externe Atentatul de la Ambasada SUA din Istanbul, comis de al-Qaida?

Atentatul de la Ambasada SUA din Istanbul, comis de al-Qaida?

Atentatul de la Ambasada SUA din Istanbul, comis de al-Qaida?
10 Iul 2008   •   14:23

Reţeaua teroristă al-Qaida ar putea fi implicată în atacul comis miercuri, în faţa Consulatului Statelor Unite din Istanbul. Potrivit unui post de televiziune turc, poliţia are informaţii conform cărora atacatorii ar avea legături cu militanţii din Afganistan. Autorităţile americane au refuzat deocamdată să facă vreun comentariu. Doi oameni au fost arestaţi în acest caz.

Unul dintre suspecţii reţinuţi este fratele unuia dintre atacatorii care au deschis focul asupra forţelor de ordine, în faţa Consulatului american. Poliţia nu a furnizat date suplimentare în legătură cu cei doi arestaţi.

În acelaşi timp, presa turcă a informat că atacatorii sunt suspectaţi de apartenenţă la o celulă a reţelei teroriste al-Qaida. Doi dintre ei au cazier.

Statele Unite au anunţat că nu pot confirma sau infirma informaţiile privind implicarea reţelei în acest atac, care nu a fost revendicat, deocamdată.

Şase oameni au murit, după ce trei indivizi au deschis focul asupra punctului de control din faţa Consulatului american din Istanbul. Schimbul de focuri a durat zece minute. Trei poliţişti şi trei atactori au fost ucişi. Cel de-al patrulea atacator a reuşit să fugă.

Incidentul survine în contextul în care situaţia politică este extrem de tensionată în Turcia. 21 de persoane au fost arestate, săptămâna trecută, în cadrul unei anchete împotriva unei grupări ultranaţionaliste suspectate că plănuia atacuri, care urmau să conducă la o lovitură militară.

Antena3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close