Antena 3 CNN Externe Atentatele sinucigaşe din Algeria revendicate de Al Oaeda

Atentatele sinucigaşe din Algeria revendicate de Al Oaeda

Atentatele sinucigaşe din Algeria revendicate de Al Oaeda
09 Sep 2007   •   11:10

Atentatele sinucigaşe de sâmbătă, care au făcut zeci de victime în Algeria, în mai puţin de 48 de ore, au fost revendicate de reţeaua Al Qaeda. Cel de-al doilea atac a fost îndreptat împotriva unei cazărmi a pazei de coastă şi s-a soldat cu cel puţin 30 de morţi şi 47 de răniţi. Atentatul s-a produs într-un mic port din Kabylia, la 70 de kilometri de Alger.

Ministerul de interne susţine că au acţionat doi terorişti, care şi-au pierdut viaţa. Mărturiile culese la faţa locului vorbesc, însă, de un singur atacator care a forţat o poartă a cazărmii cu o furgonetă de aprovizionare. Teroristul şi-a detonat bomba la vreo 20 de metri în interiorul incintei. Explozia a fost devastatoare, deoarece cazarma era compusă din barăci prefabricate. Zona este considerată un bastion al islamiştilor încă de la violenţele sângeroase din anii '90. Localnicii se tem că teroarea se va dezlănţui din nou.

Joi, un alt atentat sinucigaş împotriva convoiului prezidenţial s-a soldat cu 22 de morţi şi peste 100 de răniţi. Potrivit televiziunii Al-Jazeera, cele două atacuri au fost revendicate de ramura reţelei Al Qaida din Africa de Nord. Autorităţile algeriene se tem că teroriştii îşi vor intensifica acţiunile în timpul Ramadanului, care începe peste câteva zile.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close