Antena 3 CNN Externe Atentate sinucigaşe în Pakistan: 38 de victime în 48 de ore

Atentate sinucigaşe în Pakistan: 38 de victime în 48 de ore

Atentate sinucigaşe în Pakistan: 38 de victime în 48 de ore
15 Iul 2007   •   15:28

UPDATE: Islamiştii pakistanezi protalibani de la graniţa cu Afganistanul au suspendat duminică acordul de pace încheiat cu guvernul de la Islamabad în 2006. Consiliul taliban din Misranshah a luat această decizie pe motiv că răspunde intereselor ţării şi a cerut populaţiei să se alăture războiului sfânt.

Numărul victimelor continuă să crească la Islamabad, în Pakistan. După ce 24 de soldaţi şi-au pierdut viaţa sâmbătă în urma unui atentat sinucigaş, duminică alte 14 persoane, dintre care 11 militari au murit. De asemenea, 29 de soldaţi, grav răniţi au fost evacuaţi.

Atacul sinucigaş a avut loc asupra unui convoi în nord-estul ţării, în urma asaltului armatei pakistaneze asupra Moscheei Roşii din Islamabad, ocupată de o grupare islamistă. Asaltul, soldat până acum cu zeci de victime, a declanşat proteste violente în Pakistan.

Al-Qaida i-a chemat pe pakistanezi la răscoală împotriva preşedintelui Pervez Musharraf, ca ripostă la asaltul asupra fanaticilor islamişti baricadaţi în Moscheea Roşie din Islamabad. Armata a preluat controlul asupra întregului complex al moscheei, după lupte care s-au soldat peste 80 de morţi.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close