Antena 3 CNN Externe Noi detalii despre atacatorii de la Paris

Noi detalii despre atacatorii de la Paris

aaa.jpg
Foto: Agerpres/EPA
de S.T.    |    16 Noi 2015   •   08:31

Anchetatorii sunt pe urmele unuia dintre suspecţii în atentatele din Paris, dat în urmărire în întreaga Europă. Alţi doi terorişti francezi au fost identificaţi, iar doi dintre atacatori ar fi ajuns în Europa odată cu valul de imigranţi.

Şapte suspecţi au fost deja arestaţi în Belgia, pentru că se presupune că i-ar fi ajutat pe terorişti la comiterea atentatelor.

Poliţiştii francezi au făcut publică fotografia unui suspect în atentatele din Paris şi au cerut celor care-l recunosc să sune imediat la poliţie. Este vorba de Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani, născut în Belgia. Presa americană scrie că, în timpul atacurilor, alături de acesta ar fi fost şi fratele său Ibrahim Abdeslam. Un alt suspect este Bilal Hadfi, tot din Belgia.

Anchetatorii francezi iau în calcul posibilitatea ca mai mulţi atacatori să fie liberi, după ce au găsit maşina din care s-a tras inclusiv la restaurantul La Belle Equipe, unde au fost ucişi şi cei doi români.

În autoturismul aflat într-o parcare din Montreuil au fost găsite trei pistoale mitralieră AK-47, cinci încărcatoare pline şi 11 goale.  Poliţiştii francezi cred că armele au fost folosite în timpul atentatelor. O altă maşină a fost descoperită la graniţa cu Belgia, unde a fost şi arestat un suspect.

Poliţiştii belgieni au arestat mai mulţi suspecţi, majoritatea într-un cartier periferic din Bruxelles, unde islamiştii radicali câştigă mulţi adepţi. Locuitorii din zonă sunt speriaţi de gândul că un atentat s-ar putea produce oricând lângă casele lor.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close