Antena 3 CNN Externe Atentat sinucigaş în Pakistan: 22 de morţi şi 60 de răniţi

Atentat sinucigaş în Pakistan: 22 de morţi şi 60 de răniţi

Atentat sinucigaş în Pakistan: 22 de morţi şi 60 de răniţi
10 Ian 2008   •   15:13

Un atentator sinucigaş a atacat, joi, poliţiştii din afara sediului Curţii Supreme din oraşul Lahore, Pakistan, ucigând cel puţin 22 de persoane, potrivit Reuters. "Majoritatea victimelor sunt poliţişti. A fost un atentat sinucigaş" a declarat un oficial de rang înalt. El a adăugat că alte 60 de persoane au fost rănite. Poliţiştii asigurau securitatea la un anunţat miting al avocaţilor.

Potrivit comisarului poliţiei locale, Jameel Ahmed, atacatorul a fost un bărbat cu vârsta de 25 de ani, care a ajuns în faţa tribunalului pe o motocicletă, pe care a parcat-o. Apoi a înaintat către forţele de poliţie, unde a detonat încărcătura explozivă.

Preşedintele Pervez Musharraf şi premierul pakistanez interimar Mohammadmian Soomro au condamnat atacul pe care îl consideră un act terorist, cerând autorităţilor să îi găsească pe vinovaţi.

În ultimele luni, Pakistanul se confruntă cu o serie de atacuri cu bombă, majoritatea sinucigaşe, îndreptate împotriva forţelor de securitate. Peste 800 de oameni au fost ucişi în atacuri puse la cale de kamikaze aparţinând grupărilor fundamentaliste musulmane, apropiate Al-Qaida şi talibanilor dfin Afganistan.

Dintre cele mai grave incidente de acest gen se remarcă asasinarea liderului opoziţiei pakistaneze, Benazir Bhutto. Fostul premier a fost ucis pe data de 27 decembrie, la finalul unui miting electoral, într-un atac sinuciga cu bombă urmat de focuri de armã. Cu acest prilej, alte 20 de persoane care se aflau în preajma ei au murit.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close