Antena 3 CNN Externe Atentat Manchester Arena. Premierul Theresa May anunță un atac terorist ”cumplit”

Atentat Manchester Arena. Premierul Theresa May anunță un atac terorist ”cumplit”

o_1bgpqcuku10pd5nb1f0g1o131lt38.jpg
Foto: Agerpres
23 Mai 2017   •   07:52

Premierul britanic Theresa May a condamnat "atacul terorist cumplit", care a avut loc luni seara la Manchester, la ieşirea de la un concert din sala Arena Grande, atac soldat cu 19 morţi şi 50 de răniţi, relatează AFP şi Reuters. 

"Lucrăm să stabilim toate detaliile a ceea ce este tratat de poliţie ca un atac terorist cumplit", a subliniat Theresa May, exprimându-şi simpatia pentru familiile victimelor. 

În Franţa, din partea guvernului francez, noul ministru de interne, Gerard Collomb, şi-a exprimat "solidaritatea cu poporul britanic" într-un mesaj pe Twitter. "Gândurile mele se îndreaptă spre victime şi familiile îndoliate", a scris el. 

La rândul lor, primarii din Paris şi Nisa, două oraşe franceze afectate de atentate, şi-au exprimat marţi solidaritatea cu victimele atacului de la Manchester. 

"#Parisul este în această noapte alături de #Manchester. Gândurile mele se îndreaptă spre victimele, spre familiile lor şi echipele de salvare care intervin la faţa locului", a scris într-un mesaj Twitter în limba franceză şi engleză primarul Parisului, Anne Hidalgo. La 13 noiembrie 2015, atacuri simultane la Paris şi Saint-Denis au făcut 130 de morţi. 

Primarul Nisei, Christian Estrosi, şi-a exprimat de asemenea într-un mesaj pe Twitter "solidaritatea cu locuitorii din #Manchester". "Gândurile sunt alături de cei răniţi, de familiile şi apropiaţii victimelor". La 14 iulie 2016, un camion care a intrat în mulţimea reunită pe Promenade des Anglais, a ucis 86 de persoane şi a rănit 450. 

Clasa politică canadiană şi-a exprimat luni seara consternarea după atentatul de la sala Arena din Manchester. 

"Canadienii au aflat cu oroare despre atentatul survenit la Manchester" şi "gândurile lor sunt alături de victime şi de familiile lor", a scris premierul Justin Trudeau pe contul său de Twitter. 

Ministrul securităţii publice din această ţară, Ralph Goodale, s-a declarat "profund neliniştit după atacurile brutale din Marea Britanie" şi şi-a exprimat solidaritatea faţă de britanici. 

Potrivit guvernatorului general David Johnston, reprezentantul reginei Elisabeta a II-a, şefă a statului en titre a Canadei, "gândurile şi rugciunile noastre sunt alături de rudelor victimelor inocente ale teribilei explozii" de la Manchester. 

Ministerul de Externe canadian a instituit un număr telefonic de urgenţă pentru familiile cetăţenilor canadieni care s-ar fi aflat luni seara la Manchester.

Sursă: Agerpres
×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close