Antena 3 CNN Externe Atentat cu bombă la Ambasada Danemarcei din Pakistan. 6 morţi şi 12 răniţi

Atentat cu bombă la Ambasada Danemarcei din Pakistan. 6 morţi şi 12 răniţi

Atentat cu bombă la Ambasada Danemarcei din Pakistan. 6 morţi şi 12 răniţi
02 Iun 2008   •   14:56

O explozie puternică, care ţintea Ambasada Daneză din Pakistan, a ucis luni cel puţin şase oameni şi a rănit mai mult de doisprezece, informează CNN. Poliţia din Islamabad a declarat că o maşină cu bombă a parcat lângă ambasadă, în jurul orei 1 p.m şi a fost detonată, însă autorităţile nu au au putut stabili imediat dacă a fost vorba d eun atac sinucigaş. Ahmad Latif, şeful poliţiei din Islamabad, a declarat că şase persoane au fost ucise, însă niciun străin nu se află printre aceştia.

Suflul exploziei a distrus peretele frontal al ambasadei, spărgând geamurile şi distrugând şi birourile unei organizaţii nonprofit din apropiere. În urma deflagraţiei, în pământ a rămas un crater de peste un metru adâncime, iar maşinile din apropiere au fost distruse.

Secretarul de Externe pakistanez, Salman Bashir, a declarat pentru reporteri că poliţia a întărit securitatea la celelalte ambasade şi misiuni diplomatice din capitală.

Explozia a fost prima deflagraţie care se soldează cu victime în Islamabad, de la explozia din 15 martie care a omorât o turcoaică şi a rănit 12 oameni, printre care şi un agent FBI, la un restaurant italian.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close