Antena 3 CNN Externe Atentatul de la Ankara, revendicat de Șoimii Libertății Kurdistanului

Atentatul de la Ankara, revendicat de Șoimii Libertății Kurdistanului

ankara.jpg
19 Feb 2016   •   20:28

Atentatul terorist comis miercuri în centrul Ankarei și soldat cu cel puțin 28 de morți și 61 de răniți a fost revendicat vineri de Șoimii Libertății Kurdistanului (TAK), o grupare apropiată de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), relatează Agerpres.

'Pe 17 februarie seara, un atac sinucigaș a fost comis, la 18:30, pe străzile din Ankara de către un războinic-kamikaze contra unui convoi militar al republicii turce fasciste', a afirmat într-o declarație publicată pe site-ul său gruparea TAK, care a revendicat deja, în luna decembrie, un atac cu obuze de mortier asupra aeroportului din Istanbul.

TAK a precizat că atentatul de acum două zile a fost un răspuns la politicile președintelui turc Recep Tayyip Erdogan și a anunțat că vor urma și alte atacuri.

Începând din luna iunie a anului trecut, în Turcia s-au înregistrat mai multe atacuri cu bombă, unele fiind revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic, potrivit autorităților de la Ankara.

Precedentul atac, comis pe 12 ianuarie, a avut loc în zona istorică Sultanahmet din Istanbul și s-a soldat cu decesul a 10 persoane, majoritatea turiști germani, și rănirea altor 15. Autoritățile turce au anunțat că atacul a fost comis de un sirian de origine saudită ce s-a aflat până recent în Siria și s-a înregistrat ca refugiat în Istanbul.

Pe 10 octombrie anul trecut, un dublu atentat sinucigaș a ucis 103 persoane în timpul unui miting al opoziției turce, în apropierea gării centrale din Ankara. Un alt atac sângeros, soldat cu 33 de morți și 104 răniți, a avut loc anul trecut atunci când un atacator sinucigaș și-a detonat centura cu explozibil în orașul Suruc, din provincia Sanliurfa (sud-estul țării).

×
Subiecte în articol: atentat Ankara
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close