Autorităţile spun că acesta a telefonat imediat după explozie, cerând să fie salvat. Câteva ore mai târziu s-a confirmat faptul că a decedat. Atacul s-a produs seara, într-o zonă rezidenţială şi aglomnerată, la câteva ore după discursul din Parlament al noului preşedinte pakistanez, Asif Zardari. Potrivit martorilor, la intrarea hotelului Marriott a fost detonat un camion plin cu explozivi.
Explozia, deosebit de puternică, a lăsat în urmă un crater adânc de şase metri, iar întreaga clădire a fost cuprinsă de flăcări. La şase ore după atentat, incendiul nu fusese încă stins iar imobilul ameninţa să se prăbuşească.
Hotelul Marriott se afla totuşi sub o pază foarte strictă, mai ales că era frecventat de mulţi străini. Unele surse susţin că în hotel erau cazaţi şi militari străini. Se pare că printre răniţi se află americani, britanici, suedezi, danezi, libieni şi saudiţi. Ambasada României nu are informaţii despre cetăţeni români care ar fi avut de suferit de pe urma atacului. Suflul exploziei a afectat doar clădirea ambasadei, aflată la peste 800 de metri de hotel.
Preşedintele Zardari a condamnat atentatul şi a amintit că şi soţia sa, Benazir Bhutto, a fost victima teroriştilor. El a promis să combată terorismul cu toate forţele. Atentatul nu a fost revendicat, dar se înscrie într-o ofensivă fără precedent a islamiştilor aliaţi cu reţeaua al-Qaida, care au făcut aproape 1.300 victime în ultimii doi ani.
Analiştii cred că atacul a urmărit să destabilizeze noul guvern al lui Zardari, care a promis să continue alianţa cu Statele Unite împotriva terorismului islamic.
Antena 3