Antena 3 CNN Externe Atacatorul premierului Robert Fico a fost dus la tribunal cu vestă antiglonţ. Ce le-a cerut magistraţilor

Atacatorul premierului Robert Fico a fost dus la tribunal cu vestă antiglonţ. Ce le-a cerut magistraţilor

Atacatorul premierului împușcat Robert Fico a fost arestat pentru tentativă de omor, după ce a fost audiat timp de trei ore. În faţa magistraților, individul a solicitat o măsură mai blândă şi şi-a motivat gestul extrem.

de Andeea Borboros    |    18 Mai 2024   •   18:54

În fața magistraților Tribunalului Penal Superior agresorul, în vârstă de 71 de ani, și-a recunoscut vina, însă a motivat faptul că nu a vrut să îl ucidă pe premier, ci a vrut să îl rănească, iar asta pentru a-i atrage un semnal de alarmă asupra faptului că politica pe care guvernul lui Robert Fico o face nu este una corectă.

Bărbatul a fost acuzat de infracțiune deosebit de gravă de tentativă de omor, după ce a tras cinci gloanțe asupra premierului care tocmai încheiase o ședință de guvern.

Atacatorul premierului Robert Fico a fost dus la tribunal cu vestă antiglonţ

Mai mult decât atât, agresorul a cerut instanței să fie cercetat în libertate, sub supravegherea unui ofițer de probațiune și mediere, însă acest lucru a fost respins cu vehemență, mai ales că pe masa magistraților a ajuns referatul de arestarea preventivă, referat întocmit de procurori, cei care au arătat că în cazul în care agresorul va fi lăsat în libertate există risc de evadare sau chiar riscul de a răni și alte persoane.

Până la această oră, agresorul sau avocații pe care acesta i-a avut nu a depus recurs. Mai mult decât atât, acesta are la dispoziție două zile pentru a putea forma recurs la sentința și decizia dată acum de magistrați.

Între timp, premierul slovacei se luptă pentru viața lui. Ministrul Apărării a declarat faptul că Robert Fico este în continuare în stare gravă.

Premierul este conștient, poate vorbi și își amintește tot ce s-a întâmplat în timpul atacului, inclusiv momentul în care a fost dus la spital. I-a povestit totul președintelui țării, care l-a vizitat în unitatea medicală.

Premierul slovac, împușcat de un atentator catalogat de autorități drept "lup singuratic"

Robert Fico a fost împuscat miercuri în timp ce ieșea de la o ședință de guvern desfășurată în orașul Handlová.

Un individ înarmat, aflat într-o mulțime de oameni spre care s-a îndreptat premierul, a tras cinci gloanțe către acesta, dintre care patru l-au nimerit.

Autorul tentativei de asasinat, un bărbat în vârstă de 71 de ani pe care presa slovacă l-a identificat drept Juraj Cintula și care în trecut a avut legături cu grupări radicale, este arestat și a recunoscut motivația politică a atacului său.

×
Subiecte în articol: Robert Fico Slovacia bărbat arestat
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close