Antena 3 CNN Externe Atacatorul lui Donald Trump a fost văzut cu cel puțin un minut înainte ca fostul președinte să fie împușcat. Nimeni nu l-a oprit

Atacatorul lui Donald Trump a fost văzut cu cel puțin un minut înainte ca fostul președinte să fie împușcat. Nimeni nu l-a oprit

atacator Donald Trump
Atacatorul lui Donald Trump, înainte să fie împușcat / Sursă foto: TMZ - Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iul 2024   •   21:47

O nouă înregistrare video, postată pe rețelele sociale, arată că unii participanți la mitingul lui Donald Trump l-au observat pe atacator pe acoperiș cu cel puțin un minut înainte de începerea împușcăturilor.

În video se vede, de asemenea, ceea ce pare a fi un ofițer de poliție patrulând în jurul clădirii.

Secretarul pentru Securitate Internă al SUA, Alejandro Mayorkas, a recunoscut luni că tentativa de asasinat împotriva fostului preşedinte şi candidat republican la Casa Albă, Donald Trump, s-a produs din cauza unei breşe de securitate.

„Vom analiza, prin intermediul unei anchete independente, cum s-a întâmplat, de ce s-a întâmplat şi vom face recomandări pe baza constatărilor pentru a ne asigura că aşa ceva nu se va mai întâmpla”, a afirmat responsabilul american în declaraţii citate de CNN.

Secret Service din SUA, care se ocupă şi de securitatea lui Donald Trump, se subordonează direct departamentului lui Mayorkas.

Un tânăr de 20 de ani a tras asupra lui Donald Trump cu o puşcă semiautomată sâmbătă la mitingul din Butler, Pennsylvania, glonţul străpungându-i vârful urechii drepte.

Tânărul a tras de pe un acoperiş foarte aproape de locul mitingului, la câteva momente după ce mai multe persoane au alertat serviciile de securitate cu privire la prezenţa sa suspectă. 

Atacatorul a fost ulterior împuşcat mortal de Secret Service.

Un Donald Trump recunoscător a declarat duminică, pentru New York Post, că „ar fi trebuit să fie mort”, rememorând momentul înfricoșător în care un bărbat a tras asupra lui la un miting din Pennsylvania.

„Doctorul de la spital a spus că nu a văzut niciodată așa ceva, a numit-o un miracol”, a spus Trump, care purta un bandaj alb care îi acoperea urechea dreaptă. Personalul a insistat să nu i se facă fotografii.

„Nu ar trebui să fiu aici, ar trebui să fiu mort”, a spus Trump. El susține că ar fi fost mort dacă nu și-ar fi întors capul puțin spre dreapta pentru a citi un grafic despre imigranții ilegali. În acel moment, ceea ce ar fi fost un glonț mortal i-a rănit urechea și i-a stropit fruntea și obrazul cu sânge.

„Agenții m-au lovit atât de tare încât mi-au căzut pantofii”

Trump a spus că, în timp ce agenții Secret Service îl conduceau de pe scenă, el își dorea să continue să vorbească cu susținătorii, dar agenții au insistat că este în pericol și că trebuie să îl ducă la spital.

El a fost uimit de felul în care agenții s-au repezit asupra lui imediat ce au început împușcăturile. Acesta și-a descheiat cămașa albă, cu mânecă lungă, pe care o purta în timpul interviului, pentru a dezvălui o vânătaie mare pe antebrațul drept. De asemenea, a clarificat și un mister legat de pantofii săi. În videoclipul care a surprins împușcătura și urmările acesteia, în timp ce agenții încercau să-l scoată în siguranță de pe scenă, Trump se aude spunând: „Așteptați, vreau să-mi iau pantofii.”

„Agenții m-au lovit atât de tare încât mi-au căzut pantofii, și pantofii mei sunt strânși”, a spus el zâmbind.

„Agenții au făcut o treabă fantastică”

El a lăudat personalul Secret Service pentru acțiunile eroice și i-a felicitat pe agenții care l-au împușcat pe trăgător, care era urcat pe un acoperiș la aproximativ 130 de metri de scena unde vorbea Trump. „L-au doborât cu un singur glonț între ochi”, a spus fostul președinte.

„Au făcut o treabă fantastică”, a adăugat el. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close