Antena 3 CNN Externe Atac terorist la biroul unui serviciu de informații. Cinci oameni au murit

Atac terorist la biroul unui serviciu de informații. Cinci oameni au murit

ate.jpg
06 Iun 2016   •   13:07

Cinci persoane au fost ucise luni într-un atac terorist ce a vizat biroul serviciului de informaţii iordanian situat în tabăra de refugiaţi palestinieni din Beqaa, la nord de capitala Iordaniei, Amman, a anunţat guvernul, citat de AFP.

'Biroul serviciului de informaţii din tabăra Beqaa a fost ţinta unui atac josnic astăzi (luni) cu puţin înainte de 07:00 (04:00 GMT), făcând cinci morţi printre membrii săi', a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului iordanian, Mohamed Momani.

Serviciile de securitate vor 'ancheta circumstanţele atacului terorist şi îi vor identifica pe cei responsabili', a mai spus el.

Potrivit acestuia, un agent de pază, un angajat şi trei subofiţeri şi-au pierdut viaţa în acest atentat, care a coincis cu prima zi a lunii sfinte a islamului, Ramadanul (lună de post).

Iordania participă din 2014 la coaliţia internaţională împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Irak şi în Siria, condusă de SUA.

În luna martie, Ammanul a anunţat că a dejucat atacuri ale grupării Statul Islamic, după o operaţiune de amploare soldată cu moartea a şapte jihadişti, ceea ce a suscitat temeri cu privire la o ameninţare teroristă în regatul haşemit la frontiera cu Siria.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atac terorist atentat terorist
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close