Antena 3 CNN Externe Atac armat în Rusia. Un preot și șase ofițeri au fost uciși, după ce câțiva bărbați necunoscuți au bombardat o sinagogă, o biserică și un post de poliție

Atac armat în Rusia. Un preot și șase ofițeri au fost uciși, după ce câțiva bărbați necunoscuți au bombardat o sinagogă, o biserică și un post de poliție

atac
Atac armat în Rusia. Un preot și doi ofițeri au fost uciși, după ce câțiva bărbați necunoscuți au bombardat o sinagogă, o biserică și un post de poliție / foto: Arhivă Antena 3 CNN
de Roxana Mihăiescu    |    23 Iun 2024   •   20:49

Câțiva atacatori necunoscuţi au deschis focul împotriva unei biserici ortodoxe, a unei sinagogi şi a unui post de poliţie din regiunea Daghestan din Caucazul de Nord rus. În urma atacului, un preot şi șase poliţişti au fost ucişi, a informat Ministerul de Interne, citat de agenţiile de presă ruse, relatează Agerpres.

„În jurul orei 18:00 (15:00 GMT) în Derbent, persoane necunoscute au tras cu arme automate asupra unei sinagogi şi a unei biserici”, a informat ministerul pe Telegram.

„Conform informaţiilor preliminare, un poliţist a fost ucis şi un altul a fost rănit. Atacatorii au fugit cu o maşină VW Polo albă”, care este căutată de poliţie, a adăugat ministerul.

Potrivit agenţiei RIA, un preot şi un paznic al bisericii au fost ucişi.

Ulterior, biroul primarului a raportat că, „după atac, sinagoga a luat foc”. Angajaţi ai Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă sting incendiul.

Imagini cu sinagoga cuprinsă de foc şi coloane dense de fum au fost difuzate de televiziunea publică rusă.

Atacul a avut loc în ziua în care ruşii ortodocşi sărbătoresc Rusaliile.

Potrivit Ministerului de Interne din Daghestan, „a fost activat planul de interceptare'”, iar „identitatea atacatorilor este în curs de a fi stabilită”.

Un alt atac s-a produs duminică la un post de poliţie din Mahacikala, la circa 125 km nord de Derbent şi principalul oraş din Daghestan, o regiune majoritar musulmană din sudul Rusiei.
 

×
Subiecte în articol: Rusia atac Biserica ortodoxa sinogogă Derbent
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Noua gafă a lui Biden, virală pe internet. Ce a citit de pe prompter
x close