Antena 3 CNN Externe Atac rusesc cu drone în Kiev: Oficialii ucraineni spun că a durat peste trei ore şi jumătate. O femeie a fost rănită

Atac rusesc cu drone în Kiev: Oficialii ucraineni spun că a durat peste trei ore şi jumătate. O femeie a fost rănită

kiev capitala ucraina
Capitala Ucrainei, Kiev, pe timpul nopții, imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    19 Oct 2024   •   13:28

Rusia a atacat cu drone Kievul, capitala Ucrainei, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, timp de mai bine de trei ore, unde sistemele antiaeriene au interceptat toate vehiculele aeriene fără pilot, însă o femeie a fost rănită, informează EFE, potrivit Agerpres.

Şeful Administraţiei Militare Regionale din Kiev, Serghei Popko, a scris, pe canalul său Telegram, că atacul a avut loc din diferite direcţii şi a durat mai mult de trei ore şi jumătate.

Forţele de apărare au neutralizat toate dronele ruseşti care ameninţau capitala, dar în raionul Dniprovski o tânără a suferit răni grave la un picior.

Potrivit primarului Kievului, Vitali Kliciko, este în prezent supusă unei intervenţii chirurgicale într-un spital din capitală, după ce a fost lovită de un fragment de dronă.

Însă alertele aeriene au sunat în multe alte părţi din Ucraina la primele ore ale zilei de sâmbătă, scrie dpa, care adaugă că Rusia a lansat noi atacuri cu drone, bombe de planare şi rachete de croazieră.

Circa 15 regiuni au fost afectate, inclusiv Nikolaiev, în sud, şi Dnipropetrovsk, în centrul ţării, a scris serviciul de apărare antiaeriană al Ucrainei pe Telegram.

Potrivit autorităţilor, şapte persoane au fost rănite într-un atac cu drone şi bombe de planare în regiunea de est Sumî, care este aproape de linia frontului.

Părţi ale infrastructurii energetice, care a fost în mod repetat atacată de Rusia, au fost de asemenea distruse.

×
Subiecte în articol: Kiev atac drone Război Ucraina Rusia
Parteneri
x close