Antena 3 CNN Externe Corespondență Antena 3 CNN din Franța: Crește violența, înainte de votul decisiv. O candidată a lui Macron, atacată pe stradă

Corespondență Antena 3 CNN din Franța: Crește violența, înainte de votul decisiv. O candidată a lui Macron, atacată pe stradă

atac purtator cuvant franta profimedia
Purtător de cuvânt, Guvernul Francez. Sursa Foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iul 2024   •   19:12

Purtătoarea de cuvânt a Guvernului Francez a fost atacată pe stradă de un grup de activiști înaintea turului decisiv de duminică al alegerilor legislative. Candidata din partea alianței condusă de președintele Emmanuel Macron a devenit victima atacului chiar în timp ce lipea afișe electorale în apropiere de Paris.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Prisca Thevenot, și echipa ei au fost atacați de mai multe persoane  miercuri seara, a confirmat prim-ministrul Franței.

Thevenot, deputată franceză și membru a partidului Renașterii, al președintelui Emmanuel Macron, punea afișe electorale în circumscripția sa din Hauts-de-Seine, în partea de vest a Parisului, când a fost atacată de un grup de oameni, potrivit presei franceze.

Thevenot nu a fost rănită, dar un coleg, din echipa sa, a fost dus la spital cu maxilarul rupt. Patru persoane au fost arestate.

Al doilea tur al alegerilor legislative anticipate, care va avea loc duminică, va determina dacă Rassemblement National (RN), partidul de extremă dreapta al lui Marine Le Pen, va obţine pentru prima dată o majoritate parlamentară absolută şi va forma următorul guvern în Franţa, a doua economie ca mărime din zona euro.

×
Subiecte în articol: purtator de cuvant guvernul francez atac
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben
x close