Antena 3 CNN Externe Atac masiv cu 67 de drone Shahed ale Rusiei în Ucraina. Resturi de drone au fost găsite lângă Parlamentul din Kiev

Atac masiv cu 67 de drone Shahed ale Rusiei în Ucraina. Resturi de drone au fost găsite lângă Parlamentul din Kiev

resturi drone shahed kiev
Apărarea aeriană ucraineană a doborât 58 din cele 67 de drone de tip Shahed lansate de Rusia. Sursă foto: X
de Andreea Ştefan    |    07 Sep 2024   •   14:06

Forța aeriană a Ucrainei a anunțat sâmbătă că Rusia a lansat un atac masiv peste noapte, utilizând 67 de drone Shahed cu rază lungă de acțiune, dintre care 58 au fost doborâte, potrivit Kyiv Independent.

Atacurile rusești din Ucraina au ucis cel puțin patru persoane și au rănit 97, inclusiv copii, au raportat autoritățile regionale la începutul zilei de 7 septembrie.

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 58 din cele 67 de drone de tip Shahed lansate de Rusia peste noapte, a declarat Forțele aeriene.

Trei drone au fost „pierdute” pe teritoriul ucrainean, probabil din cauza mijloacelor de război electronic, în timp ce alte șase au zburat spre Rusia, Belarus și părțile ocupate ale regiunii Luhansk, potrivit raportului.

Rusia a atacat Kievul cu drone în primele ore ale zilei de 7 septembrie, provocând căderea unor resturi în apropierea mai multor clădiri rezidențiale și posibil a unei grădinițe, a raportat Administrația militară a orașului Kiev.

Mai multe clădiri au fost avariate de resturile căzute în altă parte în regiunea Kiev. Nu au fost raportate victime.

Rusia a lansat un atac cu rachete balistice împotriva orașului Pavlohrad din regiunea Dnipropetrovsk pe 6 septembrie, omorând o persoană, rănind 74 și avariind o clădire rezidențială, au declarat autoritățile.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 49 de ani a fost rănit în timpul atacurilor împotriva districtului Nikopol.

Potrivit guvernatorului Vadym Filashkin, atacurile ruse împotriva regiunii Donețk au ucis trei persoane și au rănit alte trei.

Două dintre decese au fost raportate în Toretsk și unul în Raihorodok. Răniții au avut loc în Izmail, Hirnyk și Kurakhove.

În regiunea Harkov, opt persoane au fost rănite de atacurile rusești din ultima zi, a declarat Oleh Syniehubov, guvernatorul regional.

Un atac împotriva orașului Liubotyn a rănit șase persoane, inclusiv două fete în vârstă de 14 și 16 ani. Un bărbat de 46 de ani a fost rănit într-un atac împotriva satului Solonytsivska, iar o femeie de 88 de ani a fost rănită într-un atac împotriva orașului Kupiansk.

Atacurile rusești împotriva regiunii Kherson au rănit șapte persoane, a declarat guvernatorul Oleksandr Prokudin. Au fost avariate o instalație de infrastructură critică, un magazin, o clădire cu mai multe etaje și 11 case.

În regiunea Sumy, atacurile ruse împotriva comunității Krasnopillia cu mortiere, bombe și drone au ucis o persoană și au rănit patru, a declarat administrația militară regională.

Oblasturile Cernihiv, Khmelnytskyi, Luhansk, Mykolaiv, Zaporizhzhia, Kirovohrad, Vinnytsia, Rivne, Poltava și Cherkasy au fost, de asemenea, atacate, dar nu au fost raportate victime.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia atac cu drone Kiev
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close