Antena 3 CNN Externe Atac masiv al Rusiei asupra Ucrainei cu drone și rachete. Cel puțin doi oameni au murit în Odesa și Sumî

Atac masiv al Rusiei asupra Ucrainei cu drone și rachete. Cel puțin doi oameni au murit în Odesa și Sumî

ucraina odesa
Rusia a lansat noaptea trecută un total de 78 de drone kamikaze Shahed iraniene împotriva teritoriului Ucrainei / foto: Hepta
de Roxana Mihăiescu    |    26 Sep 2024   •   16:36

Rusia a efectuat noi atacuri masive cu drone şi rachete în noaptea de miercuri spre joi împotriva Ucrainei, care s-au soldat cu cel puţin doi morţi: o femeie de 62 de ani, în regiunea ucraineană Odesa de la Marea Neagră (sud) şi un bărbat de 71 de ani în regiunea Sumî (nord-est), au declarat autorităţile regionale, citate de EFE, potrivit Agerpres.

„Noaptea trecută inamicul a atacat regiunea Odesa cu rachete şi drone. Forţele de apărare antiaeriană au operat într-un mod extrem de intens. Cele mai multe dintre proiectilele inamice au fost distruse. Ca urmare a unui atac cu rachete în districtul Odesa, o femeie în vârstă de 62 de ani a fost ucisă”, a transmis şeful administraţiei militare a regiunii, Oleg Kiper, pe conturile sale de social media.

Biroul procurorului regiunii Sumî a anunţat că investighează moartea unui bărbat de 71 de ani a cărui casă a fost lovită în urma unui atac aerian rusesc în această regiune ucraineană de la graniţa cu Rusia în jurul orei 05:00.

Potrivit forţelor aeriene ale Ucrainei, Rusia a lansat noaptea trecută un total de 78 de drone kamikaze Shahed iraniene împotriva teritoriului Ucrainei, dintre care 66 au fost doborâte de apărarea antiaeriană, activată în timpul atacului în 14 din cele 24 de regiuni (oblast-uri) ucrainene, inclusiv în regiunea Kiev.

Alte opt drone s-au prăbuşit fără a-şi atinge ţintele graţie măsurilor de război radio-electronic ale forţelor ucrainene.

Rusia a atacat încă miercuri seara regiunea de frontieră ucraineană Sumî cu două rachete de tip nespecificat şi a lansat alte patru rachete Kh-59 şi Kh-69 împotriva regiunii Odesa.

Atacurile aeriene ruseşti împotriva Ucrainei ucid civili în oraşe şi sate în fiecare săptămână. Două persoane au fost ucise miercuri în oraşul Kramatorsk, în regiunea Doneţk din est, în urma unui atac rusesc asupra centrului oraşului, care a avariat mai multe clădiri, precum şi magazine şi vehicule.

Numai între 26 august şi 6 septembrie, 64 de civili au fost ucişi, iar 392 răniţi în urma atacurilor ruseşti asupra teritoriului ucrainean aflat sub controlul guvernului de la Kiev, potrivit cifrelor ONU.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina atac rusesc morti Odesa
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close