Atacul s-a produs la un respectat institut rabinic din vestul Ierusalimului. Palestinianul a deschis focul, cu o armă automată şi un pistol, asupra elevilor adunaţi într-o bibliotecă. Opt adolescenţi au fost ucişi pe loc şi mulţi alţii au fost răniţi. În cele din urmă, un ofiţer care locuia în apropiere a reuşit să-l doboare pe agresor.
Un grup de preoţi români, aflaţi în pelerinaj la Ierusalim, au trecut prin zonă la doar câteva minute după atentat. "Se pare că este o răzbunare a unei mişcări palestiniene pentru celălalt atac împotriva copiilor din teritoriilor ocupate", a apreciat unul dintre preoţi.
Teroristul locuia în cartierul arab al Ierusalimului, anexat de Israel, şi avea acte de identitate cu care putea să circule peste tot în statul evreu. Atacul a fost revendicat de o organizaţie până acum necunoscută, numită după un lider al mişcării şiite libaneze Hezbollah, ucis recent.
Vestea atentatului a fost primită cu entuziasm la Gaza, unde mişcarea extremistă Hamas l-a calificat drept "un act eroic" şi "răzbunarea lui Allah" pentru recenta ofensivă israeliană în care au fost ucişi peste 120 de palestinieni -
În schimb, atacul a fost condamnat de preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, de preşedintele George W. Bush şi numeroase guverne din toată lumea. Consiliul de Securitate al ONU, întrunit de urgenţă, nu a putut totuşi să adopte o declaraţie de condamnare, din cauza opoziţiei Libiei.
Analiştii se tem că atentatul îşi va atinge scopul - eşecul negocierilor dintre Israel şi palestinieni, aflate şi aşa în impas.
Antena 3