Antena 3 CNN Externe Noi detalii despre atacul din Germania asupra unui politician anti-Islam | Mai multe persoane de la fața locului au fost rănite

Noi detalii despre atacul din Germania asupra unui politician anti-Islam | Mai multe persoane de la fața locului au fost rănite

Atac islamist în Germania: un politician anti-Islam a fost înjunghiat chiar în timpul unei întâlniri publice. Atacatorul a fost împușcat de polițiști, dar nu mortal, și ulterior arestat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mai 2024   •   17:15

Vorbim despre trei persoane rănite urma acestui atac cuțitul care a avut loc jurul ore 11:35 ora locală. Totul s-a întâmplat la o demonstrație a extremei dreapta în orașul german Mannheim.

Ținta a fost un activist politic cunoscut în Germania pentru pozițiile luate împotriva Islamului. Victima este criticul islamist Michael Stürzenberger în vârstă de 59 de ani, fost purtător de cuvânt. În calitatea lui s-a supus vehement construirii unei moschee în München. Acesta a mai fost condamnat în trecut. 

Acesta era cunoscut pe plan local ca un personaj conservator foarte critic. Islamismul lui avea, scrie presa germană, foarte mulți dușmani în aceste cercuri. 

În acest moment, Stürzenberger  se află pe masa de operație, fiind lovit în zona feței și la picior. Stürzenberger a mai fost agresat și în trecut. În anul 2022 a fost atacat de către un musulman. 

Michael Stürzenberger nu este singura victimă pentru că în momentul în care se pregătea să vorbească a fost atacat cu cuțitul de o persoană neidentificată. Mulțimea a încercat să îl dezarmeze pe agresor, moment în care un polițist a fost rănit. Starea lui este stabilă. 

Agresorul a fost împușcat de un alt polițist, dar nu mortal. 

"O armă de foc a fost folosită împotriva atacatorului", a anunțat poliția prin intermediul unui comunicat, potrivit Reuters. La fața locului au fost trimise numeroase echipe de polițiști. De asemenea, în zonă a ajuns un elicopter medical. Autoritățile nu au spus cât de grave sunt rănile celor implicați în incident, inclusiv cele ale agresorului împușcat.

Surse spun că polițistul rănit este în stare gravă. Una dintre persoanele rănite este autorul unui blog islamofob, precum și membru al BPE, o organizație care spune că se opune "islamizării" Germaniei, potrivit Bild. Bărbatul de 58 de ani este unul dintre autorii platformei anti-musulmane PI-News și este monitorizat de serviciul intern de informații bavarez.

×
Subiecte în articol: atac islamism atac germania politician
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close