Antena 3 CNN Externe Atacul împotriva premierului slovac Robert Fico a fost reclasat ca atac terorist

Atacul împotriva premierului slovac Robert Fico a fost reclasat ca atac terorist

Robert Fico profimedia
După atentat, Fico a avut două intervenţii chirurgicale într-un spital din oraşul centrul Slovaciei. Sursa foto: Profimedia Images
04 Iul 2024   •   13:10

Autorităţile slovace vor trata atacul împotriva premierului Robert Fico drept un atac terorist şi nu o tentativă de crimă, a anunţat joi Parchetul general de la Bratislava, potrivit AFP, informează agerpres.ro.

Atacul „a fost reclasat”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Parchetului general slovac, Zuzana Drobova.

„Am adus astăzi la cunoştinţa suspectului că este totuşi vorba despre un atac terorist, o infracţiune gravă în mod special”, a adăugat ea, fără a oferi alte detalii.

În prezent, premierul Fico se recuperează după rănile grave provocate de cele patru gloanţe care l-au lovit, în 15 mai, în timp ce saluta susţinători de-ai săi după o reuniune a guvernului desfăşurată în oraşul Handlova, din centrul Slovaciei.

În urma atentatului, presupusul autor, identificat de media slovace drept poetul Juraj Cintula (71 de ani), a fost inculpat pentru tentativă de crimă cu premeditare şi plasat în arest preventiv.

În vârstă de 59 de ani, Robert Fico conduce o coaliţie tripartită compusă din partidul său populist Smer-SD, partidul centrist Hlas şi formaţiunea de extremă dreapta SNS.

După atentat, el a suferit două intervenţii chirurgicale într-un spital din oraşul Banska Bystrica (centrul ţării), iar în 31 mai a fost transferat la Bratislava pentru a fi tratat la domiciliu

×
Subiecte în articol: Robert Fico Slovacia atac terorist
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Ciolacu le răspunde șoferilor supărați pe Ordonanța 84
x close