Antena 3 CNN Externe Nou atac sângeros în Harkov. Ruşii au promis răzbunare şi au lovit partea centrală a oraşului

Nou atac sângeros în Harkov. Ruşii au promis răzbunare şi au lovit partea centrală a oraşului

Cel puţin opt persoane au fost rănite sâmbătă într-un atac rus în centrul oraşului Harkov, fiind lovite o instituţie medicală, blocuri de apartamente şi alte locaţii civile, a declarat guvernatorul regional, scrie Reuters.

atac rusia
Nou atac sângeros în Harkov. Ruşii au promis răzbunare şi au lovit partea centrală a oraşului Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    30 Dec 2023   •   22:45

"Medicii oferă asistenţă celor opt victime în acest moment, toate au fost spitalizate", a precizat Oleh Sinehubov, guvernatorul regiunii Harkov, într-o postare pe Telegram.

"Ocupanţii au lovit partea centrală a oraşului Harkov", a spus el, adăugând că "infrastructura exclusiv civilă" a fost afectată.

Aceasta include "o instituţie medicală, clădiri rezidenţiale cu mai multe apartamente, magazine şi alte locuri publice, (şi) transport", a menţionat el.

Canale locale ale Telegram au difuzat imagini cu daune la hotelul Palace din centrul oraşului. Primarul Ihor Terehov a declarat că atacul rus a provocat "daune grave", un incendiu la o clădire de locuinţe, fiind colectate informaţii despre victime.

Război în Ucraina, ziua 675. Rusia cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU după atacul asupra oraşului Belgorod

Moscova a promis sâmbătă că va răspunde unei lovituri atribuite armatei ucrainene care s-a soldat cu cel puţin 14 morţi şi 108 răniţi la Belgorod, fiind cel mai grav atac pentru civilii din Rusia de la începutul conflictului, în februarie 2022, notează AFP.

×
Subiecte în articol: Rusia atac Harkov
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close