Antena 3 CNN Externe Atac cu drone în centrul Tel Avivului, lângă ambasada SUA. Un om a murit, mai multe persoane sunt rănite. Houthi revendică atacul

Atac cu drone în centrul Tel Avivului, lângă ambasada SUA. Un om a murit, mai multe persoane sunt rănite. Houthi revendică atacul

tel aviv
Rebelii Houthi au atacat cu drone orașul Tel Aviv. Foto: X/Ian Segal
de Robert Kiss    |    19 Iul 2024   •   07:45

Un atac cu drone a avut loc vineri dimineaţă în centrul Tel Avivului, la mică distanţă de sediul Ambasadei SUA. O persoană a murit şi mai multe au fost rănite. Atactul a fost revendicat de rebelii Houthi, potrivit presei din Israel.

Nu s-au auzit alarme aeriene înainte de explozie, care a avut loc la câteva ore după ce armata israeliană a confirmat că a ucis un comandant superior al miliţiei Hezbollah susţinută de Iran în sudul Libanului

Explozia a avut loc la doar câţiva metri de clădirea Ambasadei SUA din Tel Aviv.

Primarul Tel Avivului, Ron Huldai, a declarat pe reţelele de socializare că oraşul este în alertă maximă după atacul cu drone de vineri dimineaţă, în care o persoană a fost ucisă.

Locuitorii din cartierul central Tel Aviv, care a fost zguduit de o lovitură cu drone la primele ore ale dimineții de vineri, au descris ceea ce au trăit.

„Toată clădirea s-a cutremurat”, a spus Alon, un locuitor din zonă. „Geamurile vecinilor mei s-au spart, așa că eram sigur că ceva a lovit clădirea. Abia când am ieșit afară, mi-am dat seama că mai multe clădiri au fost avariate”.

Roey Klein, un paramedic de la serviciile de urgență Magen David Adom, a fost printre primii care au ajuns la fața locului. „Eram într-o ambulanță și era deja destulă agitație acolo. Am tratat două persoane rănite în stradă și alte două care se aflau acasă în acel moment. La scurt timp, am găsit persoana decedată la unul dintre etajele superioare într-o clădire alăturată, era în pat și în apartamentul lui s-au produs distrugeri fiind lovit de schije”.

Primarul Tel Avivului, Ron Huldai, a declarat pe reţelele sociale că oraşul este în alertă maximă după atacul cu drone.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close