Este vorba despre Germania, Olanda şi Belgia, transmite AFP, care citează surse concordante și precizează că parchetul din oraşul belgian Anvers a deschis o anchetă în legătură cu acest incident.
"Pot confirma deschiderea anchetei", a declarat Kristof Aerts, purtătorul de cuvânt al Parchetului de la Anvers, contactat de AFP.
Jelle Vreeman, reprezentant al firmei de brokeraj Riverlake din Rotterdam, Olanda, a vorbit despre o piratare de softuri ce împiedică descărcarea barjelor petroliere.
"A avut loc un atac cibernetic la mai multe terminale, dintre care unele au fost perturbate. Softul lor a fost piratat şi ei nu pot să descarce barjele. Pe scurt, sistemul operațional este în pană", a declarat el.
La rândul său, Agenția europeană de poliție, Europol, a anunțat că şi-a oferit ajutorul autorităților germane în legătură cu atacul cibernetic.
Acesta ar fi vizat instalații din portul Hamburg.
Potrivit cotidianului belgian De Morgen, cel puțin șase terminale petroliere au fost vizate în Olanda şi în Belgia, în ultimele 24 de ore.
Conform aceleiași publicații, atacul cibernetic a fost îndreptat în special împotriva operatorilor Evos (Olanda), Oitlanking şi Sea-Tank, filială a grupului SEA-invest cu sediul în Ghent (nord-vestul Belgiei).