Antena 3 CNN Externe Atac armat la o nuntă din Franţa. Trei indivizi mascați au deschis focul asupra invitaţilor

Atac armat la o nuntă din Franţa. Trei indivizi mascați au deschis focul asupra invitaţilor

Atac armat la o nuntă din Franţa. Trei indivizi mascați au deschis focul asupra invitaţilor
Atac armat la o nuntă din Franţa. Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2024   •   20:36

Atac armat la o nuntă din nord-estul Franţei, acolo unde trei bărbaţi cu fețele acoperite și înarmați cu două puști de asalt și o pușcă de vânătoare au deschis focul asupra invitaților. O persoană a murit, iar alte patru persoane au fost grav rănite, informează BBC. 

Tragedia a avut loc la un restaurant din regiunea Lorena, lângă granițele Germaniei și Luxemburgului, acolo unde avea loc o nuntă turcească cu 100 de invitaţi.

Citând surse din poliție, ziarul Le Figaro spune că atacatorii au venit la 01:15, ora locală, pentru a "regla conturile între bande binecunoscute din Moselle”.

„La unu și un sfert dimineața, un grup de oameni a ieșit să fumeze în fața sălii, apoi trei bărbați puternic înarmați au deschis focul în direcția lor”, a spus o sursă din poliție, citată de AFP. 

În urma atacului, un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost ucis. O femeie însărcinată a fost printre răniți, a spus poliția, iar alte trei persoane sunt internate în stare critică la spitalul Bel-Air din apropiere.

Într-o declarație, procurorul Nancy Francois Capin-Dulhoste a spus că bărbații au tras „de câteva zeci de ori”, adăugând că patru persoane au fost lovite de gloanțe.

 

Potrivit presei, victimele au între 25 și 50 de ani. Când au sosit serviciile de urgență, atacatorii au fugit de la fața locului.

Ziarul local Le Républicain Lorrain relatează că poliția investighează dacă vehiculul a venit din Germania sau Luxemburg . Regiunea de frontieră Lorena a avut adesea incidente violente legate de traficul de droguri. În mai 2023, în orașul vecin Villerupt, un atac asemănător între bande rivale a rănit cinci persoane. 

×
Subiecte în articol: atac armat nunta Franta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Incendiu puternic, pe Șoseaua Olteniței din Popești-Leordeni, lângă București
x close