Antena 3 CNN Externe Atac aerian asupra unei școli cu refugiați din Gaza: 11 morți, inclusiv femei și copii, în urma bombardamentelor israeliene

Atac aerian asupra unei școli cu refugiați din Gaza: 11 morți, inclusiv femei și copii, în urma bombardamentelor israeliene

salvatori cauta printre daramaturi in gaza
Responsabili din Gaza au anunţat că cel puţin 11 persoane au fost ucise duminică într-un atac aerian israelian asupra unei şcoli. FOTO: Hepta
de Andreea Ştefan    |    02 Sep 2024   •   08:30

Responsabili din Gaza au anunţat că cel puţin 11 persoane au fost ucise duminică într-un atac aerian israelian asupra unei şcoli care găzduieşte zeci de familii strămutate în urma războiului, transmite AFP.

„O lovitură israeliană împotriva şcolii Safad unde se adăposteau refugiaţi în oraşul Gaza a făcut 11 morţi, printre care o femeie şi o fetiţă, şi zeci de răniţi”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Apărării civile, Mahmoud Bassal.

Potrivit unui responsabil medical din Gaza, lovitura a vizat „o încăpere utilizată de poliţie”.

De partea sa, armata israeliană a afirmat că a vizat „terorişti Hamas care operau dintr-un centru de control într-o zonă care înainte era şcoala Safad”, scrie Agerpres.

Momentul în care ocupația israeliană a bombardat Școala Safad din Gaza. Sursă foto: X

Războiul a fost declanşat de atacul Hamas din 7 octombrie, care s-a soldat cu moartea a 1.205 de persoane din partea israeliană, în principal civili, potrivit unui bilanţ al AFP bazat pe date oficiale.

De atunci, armata israeliană a bombardat fără încetare Fâşia Gaza, din aer, de pe mare şi de la sol.

Aceste represalii au provocat cel puţin 40.738 de morţi, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, au cauzat un dezastru umanitar şi sanitar şi i-au forţat să se refugieze pe aproape toţi cei 2,4 milioane de locuitori.

Potrivit ONU, majoritatea victimelor sunt femei şi minori.

×
Subiecte în articol: Gaza atac aerian Hamas Israel
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close