La câteva săptămâni după ce un asteroid de dimensiunea unui pian a lovit Pământul, o altă rocă spațială se va apropia de planeta noastră.
Asteroizii sunt rămășițe stâncoase de la formarea Sistemului nostru Solar, în urmă cu aproximativ 4,6 miliarde de ani. În cea mai mare parte, ei stau în centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter.
Deși este clasificat drept ”potențial periculos”, asteroidul 2007 FF1 va trece la o distanță la 7,4 milioane de kilometri de Pâmânt și, prin urmare, nu va reprezenta niciun risc pentru planetă. Orice obiect care se află la mai putin de 7,5 milioane de kilometri de noi este considerat ”potențial periculos” de către organizațiile spațiale, scrie Forbes.
Cu o lățime de până la 259 de metri, aproximativ lungimea a două terenuri de fotbal, 2007 FF1 orbitează în jurul Soarelui la fiecare 684 de zile. Se deplasează cu până la 24 de kilometri pe secundă. Esențial pentru acea etichetă ”potențial periculoasă”, este calea orbitală a asteroidului, care intersectează calea orbitală a Pământului în jurul Soarelui. Deci, ocazional, se apropie foarte mult de noi.
2007 FF1 se va apropia de Pământ de șapte ori în acest secol, vineri va fi la cea mai mică distanță. Acest lucru se va întâmpla în jurul miezului nopții în România.
Următoarea trcere apropiată a asteroidului 2007 FF1 pe lângă Pământ va avea loc pe 22 august 2035. Acesta este clasificat drept un asteroid Apollo, o clasă de obiecte numită după asteroidul 1862 Apollo. Astfel de asteroizi au o orbită mai mare decât orbita Pământului în jurul Soarelui și calea lor traversează calea Pământului.
Numărul actual de asteroizi cunoscuți este de 1.113.527 conform NASA.