Antena 3 CNN Externe Ăsta e RAIUL puşcăriaşilor! Închisoarea lor are CLUB de NOAPTE cu animatoare şi mese de biliard

Ăsta e RAIUL puşcăriaşilor! Închisoarea lor are CLUB de NOAPTE cu animatoare şi mese de biliard

Ăsta e RAIUL puşcăriaşilor! Închisoarea lor are CLUB de NOAPTE cu animatoare şi mese de biliard
01 Apr 2013   •   15:08

Deţinuţii venezueleni şi-au inaugurat propriul lor club de noapte cu animatoare, stripteuze şi instalaţii de lumini şi sunet de ultimă generaţie.

La inedita petrecere din spatele gratiilor au fost invitaţi prieteni şi membrii familiilor celor închişi, care au făcut public evenimentul prin intermediul reţelelor de socializare, informează ziarul local, El Universel.

Uimitoarea situaţie a fost posibilă deoarece infractorii recurg la mituirea agenţilor de pază sau la măsuri de intimidare a acestora. De foarte multe ori, găştile influente din penitenciar sunt cele care conduc în realitate unităţile de detenţie din ţară, relatează AFP.

Petrecerea "Yacht Club" s-a ţinut într-o închisoare din Insula Margarita şi a avut parte de "un sistem audio profesional, jocuri de lumini spectaculoase, aer condiţionat, stripteuze, fete rele şi toate jucăriile specifice". Cel puţin aşa au scris deţinuţii pe invitaţiile din noaptea de deschidere a clubului.

În acelaşi penitenciar se află o arenă amenajată pentru luptele de cocoşi (foarte populară printre sud-americani) şi o sală dotată cu mese de biliard, relatează şi NY Times.
Consumul de marijuana şi alcool este ceva absolut normal pentru cei care-şi ispăşesc "pedeapsa" aici, închisoarea fiind situată pe o insulă idilică din Caraibe.

Autoritatea responsabilă cu unităţile penitenciare din Venezuela nu a oferit încă nici un comentariu pe marginea acestui subiect.

Venezuele este recunoscută ca fiind ţara cu una dintre cele mai ridicate cote ale criminalităţii din lume. Doar în 2012, peste 600 de deţinuţi şi-au pierdut viaţa în spatele gratiilor, fiind victime ale diverselor grupări rivale de infractori, care-şi dispută violent sferele de influenţă.

×
Subiecte în articol: caraibe
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close