Solicitarea va fi depusă în următoarele zile, potrivit presei internaționale.
Concret, Franța dorește ca săptămâna aceasta autoritățile europene de resort să modifice reglementările de mediu din Uniunea Europeană.
Este vorba despre reglementările referitoare la suprafețele agricole care trebuie să rămână nefolosite, în conformitate cu noile reguli de biodiversitate.
Modificarea regulamentului îi va ajuta pe fermierii țării, a declarat, luni, ministrul francez al Agriculturii, Marc Fesneau.
O reglementare europeană obligă statele membre să repună natura în drepturi pe 20% din suprafețele lor
Parlamentul European a adoptat recent o lege pentru refacerea ecosistemelor naturale degradate.
Legislația obligă țările membre să introducă măsuri de restabilire a naturii pe o cincime din suprafața de pământ și mare până în anul 2030.
Scopul este de a inversa declinul habitatelor naturale ale Europei, dintre care 81% dintre sunt clasificate ca având o situație precară.
În GALERIA FOTO următoare, imagini de la protestele fermierilor francezi:
Franța sub asediu: protestatarii blochează drumurile către Paris
În Franța, unde agricultorii organizează, luni, noi proteste şi recurg la blocaje masive.
Toate drumurile principale care duc spre Paris vor fi blocate, începând de astăzi după-amiază, de vehicule și de utilaje agricole.
Din această cauză, Ministerul de Externe de la București îi avertizează pe românii care se află în Franța sau care tranzitează sau doresc să călătorească în această țară sa se informeze din timp cu privire la situația de acolo.
Avertismentul vine în contextul în care mai multe camioane cu produse de import, inclusiv unele care transportau carne din România, au fost vandalizate de protestatarii furioși, care au distrus marfa.
Autoritățile precizează că în această perioadă sunt posibile blocaje și în alte zone din Franța.
Manifestanții francezi acuză politicile în domeniu ale Comisiei Europene, pe care le consideră mult prea restrictive, și cer o plată decentă pentru munca lor.
"La ora 14.00, agricultorii din departamentele Aisne, Aube, Eure, Eure-et-Loir, Île-de-France, Marne, Nord, Oise, Pas-de-Calais, Seine-et-Marne, Seine-Maritime și Somme, membri ai rețelei FNSEA și Jeunes Agriculteurs du Grand Bassin Parisien, vor începe un asediu pe termen nelimitat al capitalei.
Toate drumurile importante care duc spre capitală vor fi ocupate de agricultori", au anunțat principalele organizații care organizează protestele ce s-au extins la nivel național.