Antena 3 CNN Externe Asasinul jurnalistului turc - tratat ca un erou

Asasinul jurnalistului turc - tratat ca un erou

Asasinul jurnalistului turc - tratat ca un erou
03 Feb 2007   •   14:26

Tânărul acuzat de asasinarea jurnalistului turco-armean, Hrant Dink, a fost fotografiat cu steagul ţării în mâini, alături de doi membri ai forţelor de ordine. Fotografiile şocante au fost realizate la numai o zi de la arestarea lui. Potrivit presei, acestea arată faptul că suspectul a fost tratat ca un erou. Autorităţile au anunţat că au început o anchetă. Suspectul şi cei doi membri ai forţelor de securitate pozează în faţa unui calendar pe care este scris Pământul patriei-mamă este sacru. Nu poate fi abandonat sorţii. Fotografiile au fost făcute la numai o zi de la asasinarea jurnalistului Hrant Dink, în oraşul Samsun, unde a fost arestat tânărul.

Imaginile au fost difuzate şi de televiziuni, iar inspectorii urmează să stabilească cine a făcut fotografiile şi în ce scop. Poliţia va depune toate eforturile pentru ca cei responsabili să fie pedepsiţi corespunzător. Forţele de securitate au negat informaţiile potrivit cărora materialul ar fi fost înregistrat în una din secţiile din Samsun. Agenţiile de presă au informat însă, vineri, că patru poliţişti din Samsun au fost concediaţi, iar patru ofiţeri din cadrul jandarmeriei au fost detaşaţi în cadrul altor secţii.

Jurnalistul Hrant Dink a fost împuşcat mortal în faţa biroului său din Istanbul, pe 19 ianuarie. Jurnalistul stârnise furia ultranaţionaliştilor, din cauza articolelor sale referitoare la genocidul armean şi primise mai multe ameninţări cu moartea. Forţele de securitate turce au fost acuzate că nu au luat măsuri pentru a preveni tragedia, deşi aveau informaţii că ultranaţionaliştii au pus la cale un plan de asasinat.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close