Antena 3 CNN Externe Armata rusă anunță preluarea controlului asupra a două sate în regiunea Kursk, după ofensiva ucraineană

Armata rusă anunță preluarea controlului asupra a două sate în regiunea Kursk, după ofensiva ucraineană

tancuri-rusia-getty
Rușii avansează în Kursk / FOTO: Profimedia Images
de R.M.    |    09 Oct 2024   •   16:35

Armata rusă a revendicat miercuri preluarea controlului asupra a două sate ocupate de armata ucraineană în provincia rusă de graniţă Kursk, unde trupele Kievului au lansat la începutul lunii august o ofensivă surpriză şi au ocupat acolo sute de kilometri şi circa o sută de localităţi, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Ministerul rus al Apărării a comunicat că trupele sale au „continuat să desfăşoare operaţiuni ofensive, în cursul cărora au eliberat localităţile Novaia Sorotcina şi Pokrovskîi”. Aceste două sate se află la nord-vest de micul oraş Sudja, cea mai importantă localitate căzută sub controlul trupelor ucrainene în Kursk. La Sudja se află un nod de transport al gazelor ruseşti către Europa.



Armata ucraineană, aflată în dificultate pe frontul din estul Ucrainei, a lansat pe 6 august un atac de amploare în regiunea rusă de graniţă Kursk, unde a înaintat zeci de kilometri, profitând de prezenţa slabă în această regiune a armatei ruse, care avea desfăşuraţi acolo în special tineri recruţi, sute dintre aceştia fiind uşor luaţi prizonieri de trupele ucrainene.

Kievul a sperat prin această ofensivă să forţeze Rusia să mute în Kursk trupe de pe frontul din regiunea ucraineană Doneţk pentru a opri înaintarea armatei ruse pe acest front. Dar această strategie pare să fi eşuat, întrucât trupele ruse continuă să avanseze pe frontul din estul Ucrainei, mai ales în direcţia oraşului Pokrovsk, un nod logistic cheie al armatei ucrainene.

Rusia a anunţat pe 12 septembrie lansarea unei contraofensive în provincia Kursk, susţinând că a eliberat acolo până în prezent 14 sate, inclusiv cele două anunţate miercuri.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close